motorcoureur grotenhuis laatste na dramatische start

Op vrijdag werden maar liefst vijf vrije trainingsessies afgewerkt die werden besteed aan het afstellen van de electronica en het vinden van de juiste compound banden voor de race. De scherpe rondetijden, op enkele tienden afstand van Grotenhuis’ PR, werden ook doorgezet naar de kwalificatietrainingen op zaterdag.  Net het laatste sprongetje naar de eerste twee startrijen kon het team nog niet maken in het competitieve veld. Vanaf de negende startrij hoopte het team op een bliksemstart.

Na een groot aantal proefstarts met de nieuwe launchcontrol op de Yamaha R1 verwachtte het gehele team eindelijk Grotenhuis weer als vanouds te zien starten. Dit pakte echter dramatisch uit. De Luttenberger coureur sloeg tijdens de start bijna achterover, wat zorgde voor een gevaarlijke situatie in het startveld. Grotenhuis viel uit door een storing in de electronica, waardoor de motor praktisch niet meer te berijden was.

Grotenhuis: “Na in de pitstraat de electronica gereset te hebben ben ik nog wel weer de baan op gegaan, maar de race met enkele ronden achterstand natuurlijk als 24e en laatste afgesloten. Zoiets is zuur en gebeurt ons zelden, maar het maakt ons alleen maar vastberadener om volgende week sterker terug te komen. Sponsors en iedereen die kwam kijken, bedankt voor de support. Sorry, we doen het de volgende keer beter!”

Inmiddels zijn Grotenhuis en zijn team erachter wat het probleem was. Een relatief simpel onderdeel, dat inmiddels vervangen is. Vrijdag vertrekt het team naar het Duitse Oschersleben voor race 4 en 5 van het Open Supercup 1000 Wegrace kampioenschap. Grotenhuis: “Gelukkig hoeven we dus niet lang te wachten op revanche!”

Foto’s: Erik de Ruijter

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.