Home / archiefcentraal / meer geld voor bestrijding armoede onder kinderen

meer geld voor bestrijding armoede onder kinderen

Gesprekken
Door de gemeenteraad is een motie ingediend om te kijken naar huiswerkbegeleiding van de Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland. Daarnaast heeft de raad gevraagd om met kinderen in gesprek te gaan over de besteding van het geld. Uit deze gesprekken bleek dat er behoefte is aan bijvoorbeeld nieuwe kleding en schoenen, huiswerkbegeleiding en uitjes. Naast de gesprekken met kinderen zijn ook ideeën gevraagd aan ouders en partijen in Raalte zoals Humanitas en Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld
In Raalte zet Stichting Leergeld Salland zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Ouders/verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld Salland als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen. Op de website van Stichting Leergeld is hier meer informatie over te vinden www.leergeld.nl/salland/

Lees ook

Arnold ‘Nols’ Heetkamp overleden

RAALTE/HATTEM – Op 20 januari is op 79-jarige leeftijd Arnold Heetkamp, in Raalte vooral bekend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.