luttenbergse schooljeugd start inzamelingsactie voor nieuw plein

De klimrekken zitten vol slijtagegaten, planken van bankjes laten los en de spijlen vallen uit de omheining. En dan die tegels. Die gebarsten, versleten en vooral lelijke tegels. “Dit kan echt niet meer!” roepen de kinderen van Pleinpraat TV in de tweede aflevering van hun vlog op Youtube. Het Luttenbergse schoolplein is aan vernieuwing toe, maakte de kinderredactie (bestaande uit leerlingen van Esmoreit) ook in de andere vijf afleveringen duidelijk. Afgelopen donderdag overvielen ze de Ondernemersvereniging Luttenberg tijdens hun jaarvergadering met de vraag te helpen. Deze week gaan ze, samen met hun klasgenoten, langs alle Luttenbergse deuren. Het doel: 15.000 euro inzamelen voor een nieuw speelplein. Een eenmalige actie, voor een plein dat er weer jaren tegen kan.

Speelplein
De kinderredactie komt voort uit de plannen van basisschool Esmoreit het schoolplein opnieuw in te richten. De oude tegelzee, waar de ouders van de huidige schoolkinderen al op voetbalden, moet aan gaan sluiten bij het VierKeerWijzer-concept van de school. Een speelplein met fris groen, klimbulten, uitdagende speeltoestellen en zelfs een theatertje. Het schoolplein wordt een speelplein, een ontmoetingsplek voor kinderen én inwoners van Luttenberg. Openbaar toegankelijk, met een nieuw fietspad tussen de Wispelweg en de Butzelaarstraat – school en dorp op natuurlijke wijze met elkaar verbonden.

Verbondenheid
Die verbondenheid spreekt al uit de voorbereidingen; de plannen en de uitvoering ervan zijn het gevolg van een gezamenlijke inspanning van leerkrachten en Luttenbergse ouders. Zij bundelden het afgelopen half jaar de krachten om een prachtig ontwerp en het bijbehorende financiële rond te krijgen. Diverse fondsen werden benaderd en ook de school en de gemeente dragen hun steentje bij om de inrichting van het nieuwe speelplein te betalen. Met behulp van sponsoren en de dorpsbrede inzamelingsactie hopen de kinderen het laatste gat te kunnen vullen. Zodat hun droom, een nieuw speelplein in het najaar van 2017, verwezenlijkt kan worden.

Beoordeel zelf de noodzaak in de vlogs van de kinderredactie:
[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/rFHiUUzYJuA”]
Benieuwd hoe mooi het wordt? Het volledige plan is te vinden op:
staging2.basisschoolesmoreit.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.