lemele maakt zich op voor lemels feest 2 0

De vaste, succesvolle onderdelen van het feest blijven echter ongewijzigd. Een van de hoogtepunten van het tweejaarlijkse dorpsfeest is de optocht op donderdag 22 juni. Er trekken die dag achttien versierde wagens door het dorp, ondersteund met loopgroepen en muziek. De optocht start om 19.30 uur en passeert tweemaal het centrum van Lemele. Behalve de optocht wordt donderdag ook een Ouderencafé gehouden; een gezellige middag in Zaal Dijk voor 60-plussers uit Lemele en omstreken (vanaf 14.00 uur). Op het programma staat een quiz, waarbij de kennis over Lemele van vroeger en nu wordt getest. Duo Tiz Nikx zorgt voor liedjes van vroeger.

De vrijdagmiddag staat in de het teken van gezelligheid en sportiviteit. Rondom Zaal Dijk is er voor de jongste Lemelenaren van 13.00 tot 14.30 uur een spellencircuit uitgezet. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. De activiteiten starten om 14.00 uur.  Tussen 15.00 en 16.30 uur wordt traditiegetrouw het ringsteken met paard en wagen gehouden. De start is voor Zaal Dijk en er is dit jaar een ander parcours. Zoals altijd zal er een stormbaan zijn voor de jeugd en voor de kleintjes is er een springkussen. Ook het spijkerbroek hangen, kratduwen en het wel bekende fotospel zullen niet ontbreken deze middag. 

Bovendien staat ook het vogelgooien weer op het programma. Dit jaar kunnen de kinderen van 8 tot 12 jaar ook meedoen aan het ‘mini’ vogelgooien, de opgave hiervoor begint om 15.30 uur. Uiteraard strijdt iedereen vanaf 12 jaar weer om de titel vogelkoning of vogelkoningin! De opgave hiervoor begint om 16.00 uur. De start is om 16.30 uur voor Zaal Dijk. Vrijdagavond (vanaf 20.00 uur) is het weer tijd voor de Playbackshow, een avond vol glitter en glamour. In totaal doen er achttien acts mee.

Zaterdagochtend (10.00 uur) kan iedereen weer volop genieten van een uitgebreide brunch. Om 12.00 uur begint de zeskamp. De organisatie is in handen van de scouting uit Lemelerveld. In de avonduren gaat het feest vrolijk verder met een Beach Party in Zaal Dijk. Om 21.00 uur begint bovendien een Teenage Party in Trilight.

Op de zondagmiddag wordt voor het eerst een ‘Na-zever-middag’ gehouden. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom op het feestterrein bij Zaal Dijk. Met een ‘natje en een droogje’ kan er gezellig nagepraat worden. Voor de kinderen zal er nog genoeg te doen zijn, met als hoogtepunt om 15.30 uur een optreden van goochelaar Magic John. De bedoeling is om van deze zondagmiddag een relaxte middag te maken, die rond 19.00 uur ten einde zal lopen.

Zie verder staging2.oclemele.nl/lemels-feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.