lauk heetenbnb

Ook de uitgever van deze krant was onder de indruk, hoogste tijd dus om eens over verhoging van het honorarium voor deze column te gaan praten. En de lieve buurvrouw E. noemde mijn column zelfs ‘geniaal’. Maar ja, die zei dat ook over Dré Hazes vorig jaar tijdens Stöppelhaene-zondag, misschien wel de directe aanleiding voor de klachten over geluidsoverlast.

Humoristen reageerden ook. Henk Zielman, onze eigen vinylkunstenaar, stelde voor dat we Stöppelhaene dit jaar een dag langer vieren want dan ‘verdeel je het geluid beter’. En Paul van mijn vriendenclub SOS (die recent de Raad van Elf verpletterend versloeg bij de eerste Highland Games maar dat terzijde) stelde al een woningruil voor; ik naar Groningen en een Groninger naar Raalte tijdens het Sallands Oogstfeest…..

In die vorige column noemde ik oud-collega Jan van den Broek, woordvoerder van de geprikkelde centrumbewoners, althans zij die klagen. Jan heeft zelf nog niet gereageerd maar ik moest hem alvast de groeten doen van een wederzijdse oud-collega, Jan Kikkert.

Toevallig was ik vorige week een paar dagen in Krakau met het duo Dubbel R en een bewoner van een van die appartementen die geteisterd worden door herrie en lawaai. Deze bewoner, laten we hem T noemen, denkt toch genuanceerder. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij een van de duizend vrijwilligers is tijdens Stöppelhaene. En hij is zeker niet de enige daar. T wilde desgevraagd ook helemaal niet ruilen met mijn huisje in Raalte-Zuid tijdens het feest.

Ook onze eigen muzikale streekheld Erwin Nyhoff uit Heeten vond het een geweldig idee. Eerst snapte ik dat niet; Erwin heeft duizenden keren opgetreden, maar houdt zich bezig met muziek en niet met omwonenden. Tot het kwartje viel. Erwin organiseert zaterdag 1 juli zelf voor de eerste keer een festival; het Witte Venne Festival aan de Witteveensweg even buiten Heeten. Dat is buitengebied, dus klagende bewoners van appartementen heb je niet. Maar er ligt wel een vakantiepark in de buurt met mensen die voor hun rust naar Salland komen. Daarom vindt Erwin mijn idee zo goed; hij wil bewoners van Heeten natuurlijk 1 juli een nachtje laten ruilen met die van het vakantiepark. Heetenbnb komt er dus ook wel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.