lauk arie

De social media gebruiken is niet verkeerd, andere partijen doen dat ook. En bij de meest recente Kamerverkiezingen waren er ruim 1100 PvdA-stemmers in de gemeente Raalte. Die zijn niet allemaal lid van de lokale afdeling en zo kun je die bereiken. Om er een foto bij te plaatsen van raadslid Arie van der Wilt die een ballon opblaast, vond ik niet slim. Het doet meteen denken aan leeglopen.

Het voor- en nadeel van social media is dat alles en iedereen reageert. Ik vond veel reacties, waarvan een heleboel van buiten de gemeente, vermakelijk. Zo kreeg Arie van ene Ezana Groen (uit Zutphen) het verwijt dat hij massa-immigratie toestaat. Nu is Arie een deskundig en goed geïnformeerd raadslid, maar ik denk toch niet dat hij veel invloed heeft op massa-immigratie. Arnold Verhoef uit Meppel noemt de PvdA de Partij van de Armoede, Martin Verhoeve (zonder woonplaats) denkt eerder aan Partij van de Allochtonen (‘en voor iedere lanterfanter’) en volgens Martijn Hengelo (uit Islamabad…) staat de afkorting voor Partij voor de Arabieren. Waarom ze dat schrijven bij een oproep voor Raalter PvdA-kandidaten, ik weet het niet.

Oud-Raaltenaar Rob Telgenkamp, bekend van Ribs en Blues en Dauwpop, wil minimumeisen want hij heeft ‘af en toe het idee dat politieke partijen blij zijn dat er nog iemand mee wil doen’. Klopt maar aan de andere kant moet je maar durven om de politiek in te gaan. Want je weet dan dat je als ‘zakkenvuller en baantjesjager’ een berg kritiek en bedreigingen gaat krijgen, ongeacht wat je doet.

Anton de Munnik uit Slagharen heeft een merkwaardig beeld van democratie; iedere verliezende partij moet binnen drie maanden opkrassen. Hoe dat moet, dat maakte deze ponyparkbewoner niet duidelijk. Misschien dat hij met mijn oude vriend Johan Kiekebosch uit Raalte moet praten. Die schreef een tijdje geleden een ingezonden brief (zal wel per mail zijn gegaan) naar de Volkskrant. Als PvdA-stemmer vindt hij dat zijn partij ondanks het enorme zetelverlies toch zo nodig deel kan nemen aan het nieuwe kabinet. Met de slaapverwekkende formatie nu geen slecht idee.

Levert de oproep van de Raalter socialisten wat op? Vooral veel onzin dus waar steeds netjes op werd gereageerd. Dat kost secretaris/buurman Gerrit meer uurtjes dan huis-aan-huis een roos rondbrengen. Maar er is ook een eerste gesprek gevoerd met een potentieel nieuw kandidaat-raadslid. Zeg maar Arie 2.0.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.