koopman haalt de finish net niet

foto: Racesport.nl -Tiny Kolsters

Koopman begon veelbelovend, had een goede start en nam in zijn kielzog Schotman, van Straalen, Doorakkers en teamgenoot De Bruin mee. Samen liepen ze ronde na ronde weg bij de achtervolgers daarbij voortdurend van positie wisselend. In de laatste ronde leek Koopman de beste papieren te hebben om als eerste, laat remmend, de Timmerbocht, in te duiken.
Zover kwam het niet. Van Straalen, op dat moment op P4, probeerde in een alles of niets poging alles en iedereen eruit te remmen maar kegelde in plaats daarvan Koopman én zichzelf de grintbak in waarmee een einde kwam aan een weekend waarin Koopman zijn visitekaartje opnieuw heeft achtergelaten.

Koopman: “Uiteraard ben ik teleurgesteld. Het had een mooie zege kunnen worden. We hebben de beelden van de crash bekeken en kunnen constateren dat ik kansloos was tegen van Straalen. Hij wilde ons eruit remmen maar zijn actie was zinloos. Toch is er ook nog wat
positiefs, het was geen wedstrijd om de punten en ik heb er geen
blessures aan over gehouden voor de volgende races op het circuit
van Zolder over twee weken. Tenslotte heb ik bewezen met Schotman
en Doorakkers mee te kunnen. Beide rijden een volledig WK –seizoen “.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.