kinderfeestjes in het bos en eten uit de natuur

“Voor mij is duurzaamheid zelfvoorzienend leven. Dat is waar ik persoonlijk en met mijn bedrijf mee bezig ben. Door middel van het geven van o.a. cursussen eetbare wilde planten en koken op kampvuur leer ik mensen koken met planten die in onze maatschappij als on(gewenst) kruid wordt aangemerkt.

Het grootste gedeelte aan ongewenst kruid is eetbaar en tevens gezonder dan wat er in kassen of reguliere tuinbouw wordt gekweekt. Dit heeft te maken met dat de bodem in de bermen niet bespoten en geploegd wordt. De bodem en alles wat daarin leeft is dan nog in balans en de planten kunnen de mineralen die zij (en wij) nodig hebben gewoon opnemen.

Met de voeding die wij kopen in de supermarkt blijven wij een onverzadigd gevoel houden, worden dikker en vaker ziek. Dit komt mede doordat ons voeding ons niet voorziet van de nodige vitamine en mineralen. We blijven eten om dat onverzadigde gevoel op te lossen. Terwijl we gezonde voeding gewoon kunnen plukken in onze directe omgeving. Voor niks en zonder afval en transportkosten. Hoe duurzaam is dat.

Permacultuur
Duurzaamheid omgaan met natuur zoals de natuur het bedoeld heeft. Een oerbos of oerwoud waar niet in is ingegrepen is in balans. Geen enorme plagen, voor iedereen te eten en schoon water. In een oerbos draait alles permanent door zonder energieverlies en afval. Het draait op de invallende energie van zonlicht en een vruchtbare bodem. Door dit systeem te gebruiken is permacultuur ontstaan.

Permacultuur maakt geen gebruik van bestrijdingsmiddelen, ploegen en syntetische meststoffen. Maar richt een landschap zo in dat de natuur het zelf kan onderhouden zonder ingrijpen van ons. Ik werk samen met de Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe en wij gaan permacultuur en voedselbos cursussen geven aan iedereen die het horen, zien, voelen en proeven willen.

Tevens willen we scholen erbij betrekken. Dat wij onderdeel zijn van de natuur wil ik graag laten zien aan iedereen. Door middel van kinderfeestjes in het bos te geven, laat ik kinderen zien hoe fijn het is om in de natuur te zijn en hoe zuinig we moeten zijn op de aarde en alles wat er op leeft.

Kinderen met hoogsensitiviteit, autisme, pddnos, add, adhd. Alles komt voorbij en ik heb met deze kinderen totaal geen problemen. Kinderen die in eerste instantie ‘een boom in de fik wil steken’ gaan aan het eind van de dag vanzelf de bomen knuffelen als bedankje voor al het zuurstof. De opmerking ‘eindelijk een dag zonder Ipad!’ komt ook regelmatig voorbij.

Ook bedrijven, die bij mij een teamuitje komen beleven, geven mij feedback waar ik enorm blij van word. De mensen ervaren rust in zichzelf en de balans die ontstaat door in de natuur te zijn. Als we weer liefde voor de natuur krijgen komen we meer in verbinding met de natuur en onszelf. Dan gaan we vanzelf duurzaam leven omdat ons dat enorm gelukkig en gezond maakt.

Natuurvaardig.nl
info@natuurvaardig

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.