kermis boerhaar voor de tweede keer op straat

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli wacht een nieuwe editie van de Kermis Boerhaar. Opnieuw op het plein. Voor het eerst sinds jaren staat er op zondag geen bangerrace op het programma. “De jongens die dat voor ons organiseerden, team Green Hornets, doen zelf al niet meer aan banger”, vertelt Herman. “Zij houden zich nu met een andere autosport bezig. Bovendien vielen we ook altijd tegelijk met een bangerrace in Twente en daar hadden we ook last van.” Daarvoor in de plaats de Boerenmiddag met de Boerhaarse fair. Diverse activiteiten voor jong en oud met een agrarisch tintje, gecombineerd met een fair waar inwoners van de Boerhaar en ondernemers hun producten en diensten presenteren. Daarnaast wordt gezorgd voor een kinderboerderij met zestig dieren. Bovendien kunnen de bezoekers gratis een ritje op een kameel maken. Maar dat is niet de enige wijziging in het programma. “Ook de playbackshow op zaterdagmiddag hebben we geschrapt”, vertelt Herman. “De animo liep al een tijdje terug. Dat programmaonderdeel bestond ook al jaren. Het werd tijd voor wat anders. En daarom hebben we dit jaar een pubquiz. Je kunt je opgeven via de site.” Bovendien staat die zaterdagmiddag ook weer de Survivalrun op het programma. “Een route van drie tot vier kilometer met onderweg verschillende hindernissen. Het is voor jong en oud. De professionele survivalrunner kan de route natuurlijk ook meerdere keren doen.”

Te klein
Al met al kijkt Herman tevreden terug op het vorige jaar. “We moesten wel. Ook vanuit kostenoogpunt. Vergeet het niet, met alleen inwoners van de Boerhaar krijgen we de tent niet vol. Daar is de Boerhaar simpelweg te klein voor. De tent hoeft ook niet elke avond bomvol te zijn, we willen ook een dorpsfeest zijn, maar op zaterdagavond en zondag zetten we absoluut ook in op de bezoekers van buiten. Dat is nodig om het feest financieel gezond te houden. We hebben ook heel veel aandacht besteed aan een goede communicatie met de inwoners van de Boerhaar. Sommige mensen stonden wat sceptisch tegenover de verplaatsing, het feest was immers altijd op het gras, anderen waren bang voor overlast. Bij de opbouw zijn we nog even langs geweest bij alle critici. Dat doen we dit jaar weer. Vorig jaar hebben we naderhand geen klacht gehoord. De sfeer was ook honderd procent goed!”

Programma
Het programma begint vrijdag om 19.00 uur met de opening van de kermis met medewerking van Amicitia. Om 19.30 uur starten het Schuttersfeest en het touwtrektoernooi. De avond wordt vanaf 20.30 uur afgesloten met een Zomers Oktoberfest met medewerking van DJ Joost. Zaterdagochtend gaat het programma om 10.00 uur verder met de Kinderspelen die dit jaar in het teken staan van de Olympische spelen. Om 12.30 uur verzorgt Leef! een warming up voor de survivalrun. Die start om 13.00 uur. Om 15.00 uur begint de pubquiz. ’s Avonds is het feesten geblazen met de allround top 40-formatie Jackfire. Deze band speelt hits van vroeger nu. Van rock tot dance, van medley tot ballad. 50-plussers zijn vanaf 21.00 uur welkom bij de 50-plusavond bij Logtenberg Feest- en Sfeerlocatie. De entree voor de tent en Logtenberg bedraagt 10 euro (voor 22.00 uur gratis).

Zondag kan men tussen 10.30 en 13.00 uur starten aan een fietsroute van 30 of 50 km. Om 11.00 uur begint de dorpsbrunch met medewerking van de Stroatkjals uit Luttenberg (inloop vanaf 10.45 uur). Om 13.00 uur start een kooivoetbaltoernooi en tegelijkertijd begint ook de Boerenmiddag. Vanaf 18.00 uur is er muziek van Stonegood. Deze feestrockband met Gorro (ex-Jovink) zingt als gimmick in wel heel slecht boerenkool-Engels (Nederlandse taalconstructies, maar dan 1-op-1 vertaald in het Engels). DJ Joost zorgt voor de verdere muzikale invulling van de avond.

Zie verder staging2.kermisboerhaar.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.