Home / archiefcentraal / internationale kunstroute langs de ijssel

internationale kunstroute langs de ijssel

De kunstwerken vindt u op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. Ook in de gemeente Olst/Wijhe kunt u de IJsselbiennale beleven. Wandelend, per fiets of per auto. In deze eerste editie van de IJsselbiennale tonen kunstenaars hun visie op de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poetische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario’s. Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma wordt het een zomer vol cultuur!

Hoe werkt het? Op de fiets of wandelend ervaart u de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Kies een van de vele routes van de IJsselbiennale, varierend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. De routes sluiten aan op reeds bestaande wandel- en fietsroutes, zoals het Hanzestedenpad.

Alle praktische informatie vindt u op www.ijsselbiennale.nl. Passe-partouts en een routekaart zijn te koop via de website of bij de start- en informatiepunten op de route. Bij aanschaf van een passe-partout of dagkaart ontvangt u een routebeschrijving of reisgids met meer informatie.

Noteer alvast in uw agenda: op de avonden van 28, 29 en 30 juli wordt er een bijzonder Wandelend Diner geserveerd in de Uiterwaarden bij Den Nul. De Tafel van Kostelijk neemt haar gasten mee op een wandeling door De Duursche Waarden met muziek, zang, dans, beeldende- en culinaire kunst.

Lees ook

Vroeger in Salland: een nieuw gemeentehuis

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.