inschrijven voor ekidenloop in heeten kan vanaf zaterdag

Een Ekiden is een marathon in estafettevorm, waarbij een uit zes lopers bestaand team een gezamenlijke afstand van ruim 42 km aflegt. Deze van oorsprong Japanse loopvorm is niet alleen strak gereguleerd, ook de randvoorwaarden zijn uiterst verrassend. De reacties tijdens de eerste loop, aan het begin van de ponyweek van vorig jaar, waren dan ook ongekend enthousiast.

Bij een Ekiden start de eerste loper voor een afstand van 5 km. De tasuki die hij draagt geeft hij bij terugkomst door aan zijn teamlid die op zijn beurt een afstand van 10 km overbrugt. Terug in de wisselzone wisselt de tasuki die middag nog vier keer van loper. De deelnemers lopen afstanden van respectievelijk 5 , 10, 5 en 7,2 km.

Natuurlijk is er een wedstrijdelement: welk team finisht als eerste in de drie categorieën: de dames, de heren en de mixed teams. Vooral ook overheerst op de eerste zaterdag van de ponyweek de teamgeest. Kwamen er vorig jaar maar liefst 32 teams aan de start, op zaterdag 23 september zal dit aantal naar verwachting ruimschoots overtroffen worden. Nu al is er reuring binnen families, buurten, scholen, sportverenigingen, loopgroepen en personeelsverenigingen. Doen we mee, wie loopt welke afstand, gaan we in training, hoe profileren we ons als team?

Het belooft aan de voorkant van de ponyweek opnieuw een waar spektakel te worden op het dorpsplein in Heeten. Maar eerst even inschrijven via staging2.mijninschrijving.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.