Home / archiefcentraal / ingezonden het verdriet achter de megastal

ingezonden het verdriet achter de megastal

Als reactie op het opiniestuk van Hans de Kort.

Al het voer moet vaak worden aangevoerd vanuit Verweggistan. Alle mest moet weer verwerkt worden, terwijl deze thuishoort op de akkers waar het voer geteeld is. Het is een ratrace aangemoedigd door de erfbetreders, LTO en banken. Het is erg vervelend dat boerenleiders met de rug naar de toekomst staan. Deze manier van technische en chemische landbouw loopt tegen de grenzen aan van haar mogelijkheden en vraagt om grote verandering.

“Vooruit naar natuurlijke processen”. Dit is geen gemakkelijke weg en vraagt leiderschap visie en durf van onze bestuurders, om moedige besluiten te nemen richting een totaal andere landbouw. Gelukkig kan de consument hier aan meewerken door in de winkel te kiezen voor voedsel dat geproduceerd is in harmonie met de natuur.

Jan Overesch

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.