ideeen tweedaagse van rov en gemeente

Henri Hoekman en Quint Hageman zijn namens het ROV betrokken bij de ideeën-tweedaagse. “We willen natuurlijk geen dooie dorpen”, stelt Henri. “Ook de overheid is erbij gebaat om de centra levend te houden. We zijn dus blij met de steun van de gemeente. We willen alle bezoekers van het centrum dan ook oproepen om er zoveel mogelijk gebruik van te maken. Dit is hun kans!”

Quint, sinds kort mede-eigenaar van de Raalter horecazaak Lemonade, hoopt ook dat veel jongeren met hun ideeën komen. “Kijk, we zijn geen stad, maar vanuit het oogpunt van jongeren mist Raalte nog wel wat. Echte hippe winkeltjes bijvoorbeeld. In de stad zijn er overal sneakerwinkels, die heb je hier niet echt. Dat snap ik ook. Voor een H&M is Raalte ook te klein. Maar sommige jongeren vinden het centrum wel wat ouderwets. Als je het hebt over nieuwe activiteiten zou een foodtruckfestival bijvoorbeeld, volgens mij, een leuk idee zijn. Dat vinden jongeren leuk. Het past ook in het straatje van de kaart die we met Lemonade bieden.” Henri: “De horecazaken zijn een enorme trekker voor het centrum, net zoals de supermarkten. Maar zeker nu het parkeerbeleid veranderd is, zorgen de horeca er wel voor dat mensen langer in het centrum verblijven.”

Muziekkoepel
Henri is tevreden over het activiteitenaanbod in Raalte. “Moet je kijken wat we allemaal te bieden hebben. Of het nou gaat om Ribs & Blues of Goede Maatjes, Stöppelhaene of het Bierfestival. Het ROV doet ook veel. Dat is minder vanzelfsprekend dan mensen denken. Daar betalen we allemaal een flinke bijdrage voor. Maar als we dat niet zouden doen, zou het hier dood vallen. Wat ik dan wel weer mis is een soort overkoepelend orgaan over al die verschillende activiteiten en evenementen. Nu werkt iedereen soms langs elkaar heen. Zo kun je ook begrip voor elkaar kweken.”

Ook Henny Zomer, voorzitster van het ROV heeft zo haar ideeën. “Ik heb het dan over gevels en het aanzicht van het centrum. Ik waak ervoor om daarbij het woord eenheid te gebruiken. Dat is geen doel. In sommige steden moeten de terrasafzettingen uniform zijn, dat gaat me te ver. Ik denk dan bijvoorbeeld wél aan Denemarken, waar de panden overal verschillend gekleurd zijn. Of aan een waterpartij in het centrum. Of een boulevard op de Grote Markt. Of een muziekkoepel, noem het maar op. Je zou zelfs kunnen denken aan grote damborden. Het zij op grote stenen tafels, hetzij op de straat. Zodat je met je vrienden een levend damspel kunt spelen. Dat bevordert de verblijfsfunctie alleen maar! Alle ideeën zijn welkom, of het nou gaat om het aanzicht van het centrum of extra activiteiten.” Henri: “Ik hoop wel dat de bezoekers met realistische ideeën komen. Aan prachtige luchtkastelen heeft niemand wat.”

Het voormalige Pand van De Heeren Mannenmode is te vinden aan de Herenstraat 6. Op vrijdag is iedereen welkom van 9.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur. Ook kan men de enquête daar op papier invullen. Alle ideeën worden uitgewerkt in een inspiratieboek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.