hulpvragers en hulpaanbieders komen bij elkaar in sallanddoet

SallandDoet is voortgekomen uit het maatschappelijk bestemmingsplan van SallandWonen. Met een aantal strategische partners uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld is al een aantal jaren gewerkt aan een model voor modern noaberschap. Klaar staan voor elkaar, maar vooral ook weten dat er in je eigen leefomgeving een hulpvraag is. Tenslotte zijn we in de huidige maatschappij steeds meer op elkaar aangewezen

Als eerste communicatiemiddel is nu een website gelanceerd. Via staging2.sallanddoet.nl kunnen allerlei matches in het werkgebied (gemeenten Olst-Wijhe en Raalte) tot stand komen. “Het is een online tool waar Salland trots op kan zijn”, benadrukt burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte die net als collega Ton Strien van Olst-Wijhe medewerking heeft verleend aan een inspirerend filmpje.

De website is informatief, laagdrempelig en vooral gebruiksvriendelijk. Je kunt eenvoudig een hulpvraag uitzetten en als aanbieder zie je in één oogopslag of er iemand is waarvoor je iets kunt betekenen. De kracht van SallandDoet is dat het een regionaal initiatief is met duidelijk lokale wortels. De hulpvragen worden namelijk zoveel mogelijk op straat- of wijkniveau uitgevoerd. “Door de online tool word je op de hoogte gehouden van nieuwe hulpvragen, zodat je automatisch weet of iets voor de buurman kunt betekenen”, valt te lezen op de website.

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/9GVDXLfZGvw”]

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.