heino kids sporten wordt onderdeel van stichting leergeld salland

De Stichting Heino Kids Sporten is uitgegroeid tot een begrip in Heino en omstreken. HKS is van mening dat elk kind moet kunnen sporten. Het gebrek aan financiën bij de ouders mag in ieder geval geen reden zijn voor het ontbreken van sportieve ontspanning. In de 3,5 jaar van zijn bestaan heeft HKS dan ook vele kinderen uit armlastige gezinnen geholpen om te kunnen sporten. “Ik durf wel te stellen dat we een begrip zijn geworden. Als er ergens een jubileum was, dan konden we heel vaak rekenen op een mooie gift”, stelt Wierdsma.

Heino Kids Sporten en Stichting Leergeld Salland hebben veel gemeen. In de visie en missie zijn allerlei overeenkomsten te vinden, maar er is meer. Ze zijn zelfs gelijktijdig van start gegaan. “Dat wisten we niet van elkaar. In de gemeenteraad zijn zelfs vragen gesteld of dat niet een beetje dubbelop was. Het raakt elkaar natuurlijk wel, maar in Heino wilden we ons specifiek op de sport richten.” Voorzitter Theo van Dam van Leergeld Salland voegt er graag aan toe dat Leergeld Salland zich naast sport richt op maatschappelijke- en schoolactiviteiten en cultuur. “Het grote voordeel voor Heino is dat men straks slechts naar één adres hoeft om aanspraak te maken op alle voorzieningen.”

Emotie loslaten
Vrijwel vanaf het begin was er sprake van samenwerking tussen HKS en Rotary, de initiatiefnemer van Stichting Leergeld Salland. Het opgaan van HKS in Leergeld Salland is volgens alle betrokkenen de logische volgende stap. “Beiden stellen het kind centraal. Eén organisatie verkleint de overhead en voorkomt overlap”, aldus Wierdsma en Van Dam. “Als we de emotie loslaten en het verstand laten zegevieren, is dit gewoon een goede beslissing”, voegt Wierdsma er nog graag aan toe.

Overigens benadrukt de Heinoër dat HKS niet helemaal uit beeld raakt. Zelf heeft hij zich voor max. twee jaar als bestuurslid verbonden aan Stichting Leergeld. Bovendien blijven Harry Veldkamp (intermediair) en Cor van Gasteren (contactpersoon namens Vrienden van de Tippe en Caritas) betrokken bij Leergeld Salland. “Eén van de zaken waar we ons met z’n allen hard voor willen maken, is een serieus onderzoek naar de mogelijkheden voor een steunpunt in Heino. Dat wordt ook ondersteund door Leergeld Salland.”

Dichtbij de Sallander
De grote meerwaarde van Leergeld Salland is dus dat armlastige kinderen tussen de 4 en 18 jaar van meer voorzieningen gebruik kunnen maken dan alleen het sporten. “Op dit moment hebben we zo goed als alle kinderen uit de doelgroep in Salland in beeld en in 2016 hebben we ruim vierhonderd kinderen voortgeholpen”, maakt voorzitter Theo van Dam duidelijk dat de landelijke stichting in deze regio echt in een behoefte voorziet.

“Stichting Leergeld Nederland maakt gebruik van een duidelijke formule bij het helpen van ouders en hun kinderen om ze uit een sociaal isolement te halen. Leergeld Salland gebruikt die formule en voert het uit op een manier die past bij de regionale samenleving. Onze sterke kant is dat we dichtbij de Sallander staan.”

Meer informatie over Stichting Leergeld Salland is te vinden op staging2.leergeld.nl/salland

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.