heeten maakt zich op voor jaarlijkse kermis

Voorzitter Willem Koers: “Voor ons is er geen reden om daar enige verandering in aan te brengen. Kermis Heeten is sinds het bestaan altijd een feest voor de hele dorpsgemeenschap.”

Het programma begint woensdag 7 juni met een avond voor de ouderen van woon- en zorgcentrum Stevenskamp, Stevenserf en de aanleunwoningen. Zij kunnen tussen 19.00 en 20.30 uur kijken en luisteren naar het muzikale duo Dik & Dun. Zanger Henri en toetsenist/zanger Ramon spelen hoofdzakelijk meezingmuziek van Nederlandse artiesten.

Op donderdag 8 staat de avond in de tent op het Dorpsplein in het teken van kaarten. Bezoekers kunnen kruisjassen, jokeren of klaverjassen. “De meest vitale bewoners van de Stevenskamp gaan ook naar deze avond”, weet Koers. “Als extra service gaan we die ouderen ophalen en brengen we hen later in de avond ook weer naar huis. Dat wordt bijzonder gewaardeerd. Er komen steeds veel mensen op af. Dat willen we koesteren.”

Mystery guest
Vrijdag 9 juni is de dag van de basisschooljeugd. Vanaf 15.00 uur gaan de kinderen onder begeleiding van de leerkrachten in een korte optocht door het dorp. Het thema is sprookjes. Op verzoek van de bewoners gaat de stoet door de gangen van de Stevenskamp om bij de hoofduitgang het pand weer te verlaten. Via de Weseperweg en Koopmansstraat gaan de deelnemers in optocht naar het feestterrein voor de opening van de kermis.

Aansluitend wordt de Nederlandse vlag en het vaandel van de Oranjevereniging gehesen met medewerking van voorzitter Koers, Heetenaar Johan Huis in ’t Veld en een mystery guest. De ‘Vrijdagmiddagborrel’ met buffet in de tent voor ondernemers en alle andere Heetenaren begint om 16.30 uur. Aanmelding via info@kermisheeten.nl. De kosten zijn 10 euro per persoon. Om 19.30 uur begint er een darttoernooi in de tent (inschrijven vanaf 19.00 uur; deelnamekosten 5 euro). Een half uur later start daar een FIFA-voetbaltoernooi (op de Xbox). Daaraan mag men gratis meedoen.

Loterij
Zaterdagmiddag 10 juni om 14.30 uur is er weer een kinderbingo met diverse prijzen. Koers: “De primeur vorig jaar was volle bak. Om die reden willen we er nu weer een leuke middag van maken.” De toegang is slechts 1 euro per persoon. Om 21.30 uur begint een grote feestavond met medewerking van de allround top 40-band Popgunnn. Deze zesmansformatie speelt de beste pop/hiphop/rocknummers van de afgelopen jaren. De toegang is gratis.

Zondag 11 juni gaat het programma om 10.30 uur verder met het kermisontbijtbuffet voor alle inwoners van het dorp. Om 11.00 uur start de jaarlijkse solex- en brommertocht. De route voor de brommerrijders is ongeveer 70 km; die voor de solexrijders circa 45 km. Inschrijven vanaf 10.00 uur bij café restaurant De Molenhoek. De deelnamekosten bedragen 5 euro. De deelnemers worden rond 15.00 uur terugverwacht. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men bij de tent starten aan de jaarlijkse fietstocht. Meedoen kost 4 euro per persoon.  DJ Rob Wibbelink sluit die middag het feest af. Naast muziek voor jong en oud staat er ook nog een loterij op het programma.

De weekmarkt op donderdag verhuist in verband met de kermis naar het terrein achter de kerk aan de Dorpsstraat. Zie verder staging2.kermisheeten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.