haarlese wielerclub samo organiseert sallands mooiste fietsweekend

Op zaterdag is er ruimte voor de jeugd. Eerst de Dikke Banden Race, voor alle kinderen van 7 t/m 12 jaar om te ervaren hoe leuk fietsen is. Daarna organiseren we, in samenwerking met Wielerclub CC75 Nijverdal, voor het eerst dit jaar de Jeugdronde van Haarle. Een officiële KNWU koers, waar de landelijke top van jeugdwielrenners uit heel Nederland aan de start staat.

En natuurlijk op de zondag de NTFU klassieker Sallands Mooiste. Vorig jaar een jubileum editie in samenwerking met het NTFU dat ook haar jubileum vierde. Dit jaar dus de 6e editie. Sinds de oprichting streeft de organisatie er naar kwalitatief één van de beste fietsevenementen in Nederland te zijn. Interessant voor zowel ATB, Race als de recreatieve fietser. Door de prachtige routes en strakke organisatie heeft het evenement in de eerste 2 jaar al de status van nationale klassieker gekregen en ontving ze al de drie NTFU sterren.
Vorig jaar namen ruim 2100 deelnemers uit het hele land deel aan Sallands Mooiste. De organisatie hoopt dit jaar op een record aantal deelnemers.

Alle routes van Sallands Mooiste slingeren door het karakteristieke Sallandse landschap en onderweg zijn er op diverse locaties rustpunten en muzikale ondersteuning. Bij de routes is rekening gehouden met verkeersluwe wegen en zijn reguliere fietspaden tot het minimum gereduceerd om de recreatieve fietser te ontzien.

Vorig jaar was er al de Sallands Mooiste Time Trial op de ATB route. Dit jaar voor het eerst ook op de Race route. Met als klap op de vuurpijl een officieel SaMo wielertenue voor zowel de snelste man als de snelste vrouw binnen beide categorieën. En ook nieuw dit jaar is de algehele Time Trial op zowel ATB als de Race routes. Iedere deelnemer krijgt een gratis stuurbordje met chip. Volop uitdaging dus!

De start en finish van de wielerroutes zijn bij Sportorant Sprengendal in Haarle. Om de dag zowel goed en ontspannen te beginnen als af te sluiten is er een heus wielercafé gecreëerd met een overdekt wielerterras en entertainment de hele dag door. Er is tevens een bewaakte fietsenstalling aanwezig!

En een extraatje voor de voorinschrijvers: er worden 2 officiële SaMo wielertenues verloot! Wees er snel bij dus!

Kijk voor meer informatie op staging2.sallandsmooiste.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.