gewoon carolien zonnepanelen in ons hofje

Ineens zagen wij groot materiaal de straat binnenrijden en bij buurman Pieter stoppen. Er kwamen zonnepanelen aan de andere kant van het dak, zodat wij er niet op uit hoeven te kijken. Want zijn zonnepanelen nu wel of geen mooi gezicht in het straatbeeld, daar zijn de meningen over verdeeld. Buurman Pieter heeft alles in en aan zijn huis tot in de puntjes geregeld. Hij heeft verreweg de duurste regenpijp in de straat. Dus als buurman Pieter zonnepanelen neemt, dan komt er beweging in de buurt. En zo begonnen mede buurtgenoten in ´t Hofje zonnepanelen te overwegen.

Eric ook. De rente van spaargeld was op een historisch dieptepunt beland. Spaargeld groeit dus niet meer en kan mogelijk zelfs geld gaan kosten, als de economie niet aantrekt. Dan andere mogelijkheden bedenken. We hebben het huis wat afgelost, hebben wat belegd. Maar zonnepanelen zouden ons de kans bieden honderden euro´s te besparen op de energierekening. Daarnaast verhogen we de woningwaarde en zijn er subsidies en fiscaal aantrekkelijke financieringen voor zonnepanelensystemen beschikbaar. Dus Eric ging ook om. Nu zit hij elke dag op zijn app te kijken welk zonnepaneel het meeste heeft opgebracht en ‘zijn staartje kwispelt´ als de panelen veel rendement hebben.

Als buurmannen Pieter en Eric een nieuwe auto hebben, dan begint het bij buurman Laurens natuurlijk ook te kriebelen. Buurman Laurens lijkt bij de zonnepanelen echter buiten de boot te vallen, maar heeft zich er nog niet bij neergelegd. Hij is aan het kijken hoe hij zijn huis zou kunnen draaien zodat hij de zonnepanelen toch winstgevend kan maken. Dat is niet makkelijk, want zijn huis is een twee-onder-een-kap met buurman Lauk. En die is alleen geïnteresseerd in zonnepanelen, als er ook biertappen zijn die op zonnepanelen werken. Buurman Bert heeft ook grote interesse, maar nog geen toestemming gekregen van zijn vrouw. Grote afwezige in de zonnepanelen is buurman Gerrit. Lijkt ons de grootste milieufanaat in ´t Hofje. Mogelijk dat hij de verkiezingsnederlaag van De PvdA nog steeds niet te boven is.
Zo zien we maar weer dat ieder mens anders denkt en doet. Dat maakt het zo wonderlijk en verrassend.

Reageer gerust info@carolienjonkman.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.