gewoon carolien mijn moeder en ik

Vanuit onze ziel ervaren wij veel. Als emoties niet worden uitgesproken, kunnen wij zielen in een menselijk lichaam toch gevoelservaringen opslaan. Al op jonge leeftijd nodigde ik mijn moeder uit om haar emoties te ervaren en bespreken. Dat ging soms erg pittig, maar ik leerde steeds andere manieren. De laatste jaren noemde ik gevoelens in mij en wat ik op dat moment ervoer bij haar. Zij ervoer dat niet.

Dan vroeg ik of ze herkende wat ik noemde. Daar kreeg ik nooit antwoord op. Met de buurvrouw, met wie mijn moeder vertrouwelijk was, besprak ze dan wat ik had gezegd. Tegen haar zei ze dan ook dat ze angst had voor wat ik allemaal ervaar. Dus als ziel had ik een moeder gekozen die het spannend vond/vindt om te voelen. Dat kan ik elke keer weer aanvaarden, al komen er, ook nu ik dit schrijf, weer even traantjes.

Ook nu zoeken we naar de verbinding van dit moment. Waar vinden we elkaar. De laatste tijd als ik kwam, kookte ik de overheerlijke Sallandse asperges. Daar genoten we intens van. Of ik maakte een grote pan met eten. Vanuit mijn overtuiging; dat is gezonder dan de opwarmmaaltijden van de supermarkt. Aan de telefoon vertelde mam nu dat de koelkast vol lag en sloeg ze mijn aanbod om te koken af. Ik merkte dat ze met wilskracht probeerde haar zelfstandigheid vast te houden. Dus als ik goedbedoeld zeg dat de opwarmmaaltijd 10 minuten in de magnetron moet, hoor ik in het hoofd; ‘Bemoei je er niet mee, Carolien. Ik ben de moeder’. Intussen ervaar ik onmacht, machteloosheid, verdriet en veel bezorgdheid voor dat wat komen gaat. Bij haar, mijn vader en mij.

Op een vader-dochter moment, deelt mijn vader zijn zorg. Dat is fijn. Onderweg naar huis verwerk ik lichamelijk en geestelijk de ervaringen. Er komt kort een gedachte; ‘wat als ik deze leeftijd mag worden’? Ik besluit het in handen te leggen van het leven; ‘Uw wil geschiede’. Ineens voel ik energie opkomen in mijn onderbuik, het voelt bruisend, scheppingskracht. Ik weet en voel volledig vertrouwen dat er de komende jaren vernieuwing zal komen om dit lijden op te lossen. Fijn.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.