gemeente wil hoogerheyne overdragen aan ssh

De stichting kan de sporthal voor een symbolisch bedrag van 1 euro overkopen. De grond blijft in handen van de gemeente. Het bestuur van de stichting zal zich na de overname ook gaan richten op planvorming voor (ver)nieuwbouw van de sporthal. De gemeente denkt echter dat die de komende tien jaar nog wel zal voldoen.

Met de overdracht hoopte Raalte aanvankelijk 70.000 euro per jaar te bezuinigen. Dat bleek echter niet haalbaar. De gemeente denkt nu hiermee in het eerste jaar een bedrag van ruim 57.000 euro te besparen en gaat er vanuit dat dat bedrag in de jaren erop telkens met 1.000 euro op zal lopen tot uiteindelijk 66.000 euro in 2027.

Op dit moment kost de exploitatie van de sporthal 116.000 euro per jaar. Een deel daarvan bestaat uit vaste laten. Maar op een bedrag van 92.000 euro moeten volgens de gemeente bezuinigingen mogelijk zijn. De gemeente draagt een gereserveerd budget voor groot onderhoud over. SSH denkt daarop met zelfwerkzaamheid ongeveer een kwart te kunnen bezuinigen. Raalte verwacht in het eerste jaar na de overname nog een exploitatiebijdrage van 35.000 te moeten verlenen. Dat zal dan in 2027 gefaseerd moeten zijn gedaald naar 26.000 euro.

De gemeente is de stichting wel tegemoet gekomen. Op dit moment is de horecafunctie nog in handen van Ben en Diny Huurenkamp. Zij zullen daar over twee jaar, in verband met het bereiken van hun pensioens-gerechtigde leeftijd, mee ophouden. Daarna wil de stichting de horeca zelf exploiteren.

Om die periode te overbruggen krijgt SSH een bedrag van 25.000 tot 40.000 euro (afhankelijk van de datum van de overname, per 1 september dit jaar of per 1 januari 2018). Voor het onderhoud in de komende tien jaar krijgt SSH bovendien nog eens circa 201.500 euro. Dat bedrag kan gedekt worden vanuit de huidige gemeentelijke onderhoudsreserve voor sportgebouwen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.