gemeente raalte voert wijziging kapvergunning door

Wanneer is een boom beschermwaardig?
Het komende half jaar stelt de gemeente een lijst met beschermwaardige bomen in tuinen van inwoners en op terreinen van bedrijven en instellingen. Een boom kan bijvoorbeeld beschermwaardig zijn wanneer deze in ieder geval gezond is, zichtbaar is vanaf de openbare weg, cultuurhistorische waarde heeft, zeldzaam is of waardevol is voor vogels, insecten of andere planten. Alle eigenaren van beschermwaardige bomen ontvangen een brief van de gemeente Raalte. Meer informatie staat in het beleidsplan ‘Groen, Samen doen!’ op raalte.nl.

Tegemoetkoming advieskosten
Bomen die het beschermen waard zijn, beschermen we op verschillende manieren. Enerzijds door voor de kap van zo’n boom een vergunningaanvraag te behouden. Maar ook door te stimuleren dat de juiste maatregelen genomen worden om deze bomen te behouden. Dus hebt u een beschermwaardige boom en vermoed u dat er iets met deze boom aan de hand is? Dan kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor de advieskosten van een erkend boombedrijf. De advieskosten worden voor 50% vergoed met een maximum van € 250 per aanvraag. Per jaar stelt de gemeente Raalte hiervoor een budget van € 2.500 beschikbaar.

Gemeente werkt aan eenvoudigere regelgeving
Met haar nieuwe groenbeleid ‘Groen, Samen doen!’ werkt de gemeente Raalte onder andere aan het waar mogelijk loslaten van overbodige regels. Het veranderen van de werkwijze rondom het kappen van particuliere bomen is één van de acties die hier uit voort komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.