feestweekend lierderholthuis in schotse sferen

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli vindt een nieuwe editie van het Feestweekend Lierderholthuis plaats. Ditmaal heeft het programma een Schots tintje gekregen. Dat komt onder andere tot uiting op de zondagmiddag als de Scouting Heino zorgt voor ‘Schots vertier’. “Broodjes en marshmallows bakken boven een vuur; vooral vermaak voor de kinderen. Maar ook de zeskamp op zaterdag heeft een Schots sfeertje. Het worden echte Highland Games.” Met Schotland hebben de achteruitrijwedstrijden op zondagmiddag overigens niks te maken. “Het is zo simpel als het klinkt. De deelnemers moeten zo hard mogelijk achteruit enkele rondjes rijden. Het is een idee van de mannen in de organisatie.”

Het programma van het Feestweekend Lierderholthuis begint vrijdagmiddag om 12.15 uur met een activiteit voor de basisschooljeugd. ’s Avonds om 19:30 uur start de stratenquiz Schots en Scheef. Voor het eerst. Iedereen kan meedoen en deelname aan de quiz staat los van deelname aan de zeskamp. Rond 22.30 uur begint een optreden van The Heinoos. Deze bekende act speelt vooral feestelijke rockklassiekers. Van de sixties tot nu. De entree bedraagt 5 euro.

Dorpsbarbecue
Zaterdagochtend gaat het programma om 10.00 uur verder met een optocht door het dorp (van de schooljeugd). Om 10.30 uur verricht burgemeester Dadema de officiële opening van het feest. Om 10.45 uur starten de mini Highland-Games. Om 12.30 uur staat een broodmaaltijd klaar in de tent. Even een goede bodem leggen voor de middag. Om 13.30 uur begint de jaarlijkse zeskamp (of de Highlandgames). Vanaf 15.00 uur is het nagenieten met de dorpsbarbecue (met een varken aan het spit). ’s Avonds is er een feestavond met medewerking van de allround top 40-band Super Sundays. DJ Pascal zorgt voor de verdere muzikale invulling van de avond. De entree bedraagt 10 euro (inclusief een consumptie).

Zondagochtend kan men vanaf 8.00 uur starten aan de Heikera Kermistoer (zie artikel elders op deze pagina). Om 9.30 uur begint een kerkdienst in de tent. Om 11.00 uur start een bingo voor jong en oud. Om 13.00 uur begint de Achteruitrijrace en vanaf dat moment is er ook Schots vertier op het feestterrein. Als de motoren zo rond 16.00 uur zijn bedaard neemt DJ Pascal plaats achter de draaitafels. Hij draait tot een uurtje of twaalf muziek voor jong en oud.

Voor meer informatie zie staging2.feestweekendlierderholthuis.nl. Daar kun je je ook opgeven voor de pubquiz, de zeskamp en de achteruitrijwedstrijden.

Kader met raster: Vrijwilligers
Het Feestweekend Lierderholthuis lijkt haar vorm inmiddels wel gevonden te hebben. Natuurlijk komen er nieuwe programmaonderdelen bij en vallen anderen af, maar de grote lijnen zijn al jaren hetzelfde. “Vorig jaar hebben we nog uitgepakt met Bökkers, dat was een groot succes. Dit jaar hebben we minder bekende acts, maar het feest zal er niet minder om worden. Het enige wat lastig blijft is het vinden van vrijwilligers. Iedereen die zich wil inzetten voor het feest kan zich bij ons melden.”

Foto: Theo Keizers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.