Home / archiefcentraal / feestelijke start intensieve samenwerking opvang en onderwijs wijhe

feestelijke start intensieve samenwerking opvang en onderwijs wijhe

Kindercentrum de Bieënkorf, de basisscholen in Wijhe van stichting Mijnplein en stichting de Mare, lokale cultuur- en welzijnsorganisatie ut Huus en het voorgezet onderwijs Capellenborg hebben de intentie uitgesproken om een intensievere samenwerking met elkaar aan te gaan. Samen willen ze uitdragen dat ze voor goede opvang en onderwijs in Wijhe staan. Over hoe dit precies vorm en inhoud gaat krijgen, vinden nu gesprekken plaats. Echter de aftrap van deze samenwerking wordt feestelijk gevierd, tijdens het peuter-kleuter-Beach, op vrijdag 16 juni, van 10.00-12.00 uur.

De feestelijke aftrap houdt in dat alle kinderen van Kindercentrum de Bieënkorf en alle groep 1-kinderen van de basisscholen in Wijhe samen spelletjes gaan doen. Dit vindt plaats in de grootste zandbak van Wijhe, gemaakt op de parkeerplaatsen van Grand Café ‘t SPOC. Twee combinatiefunctionarissen, één van ut Huus en één van Capellenborg, zetten het spelparcours uit. De leerlingen van de Capellenborg helpen bij de voorbereiding. Zij begeleiden op de dag zelf ook de jonge kinderen tijdens het spelparcours. Om 11.30 uur wordt het evenement afgesloten met een gezamenlijke picknick. Bij slecht weer vindt dit evenement in de sporthal plaats.

De feestelijke aftrap wordt mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers uit Wijhe: Fruithandel Van Vilsteren, Albert Heijn Boomgaard, Bakker Jolink, Slagerij Ruiter en de gemeente Olst-Wijhe.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.