excursie vogels kijken in het boetelerveld

Het genieten en herkennen van vogels staat centraal. De kosten bedragen € 3, – per volwassene en € 1,50 per kind. Als je donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de 12 andere Landschappen, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Boetelerveld
Het Boetelerveld is het enige overgebleven natte heidegebied in Salland. Een uniek gebied voor Nederland. Tijdens een wandeling ervaar je ruimte en diepe rust. Het open heide- en veengebied met zo’n 15 poelen wordt langs de randen omsloten door kleine bosjes. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal herbergt het Boetelerveld veel bijzondere planten en dieren.

Hou je van vogels kijken? Ga dan mee met deze excursie begeleid door een enthousiaste gids. Tijdens de wandeling ervaar je ruimte en rust. In het Boetelerveld zie je soorten die voorkomen in het open veld, in het bos en langs de bosranden. Je kunt denken aan zangvogels zoals o.a. geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kun je rekenen op enkele spechtensoorten. Ook de nachtzwaluw en houtsnip laten zich in de late avonduurtjes horen.

Aan de westkant van het Boetelerveld ligt een vogeltrektelpost met hut, vogelkijker en informatiepanelen. Aan de andere kant van het Boetelerveld, bij het Grote Rietgat, staat een observatiescherm voor het spotten van watervogels, deze beide plekken worden aangedaan tijdens de excursie.

Aanmelden
Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een gids die je de bijzondere plekken in het Boetelerveld, zal laten zien. Het betreft een avondwandeling van ongeveer 2 uur waar vogels in dit gebied centraal staan. Deze excursie is zeer geschikt voor de beginnende vogelaar. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen is een goed idee. Omdat het met kleine groepen eenvoudiger is om vogels te spotten is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats van deze excursie.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op staging2.landschapoverijssel.nl/opstap2017

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.