erwin nyhoff organiseert nieuw heetens festival

Het erf van Paul Ruiter aan de Witteveensweg is al vele jaren de geweldige locatie voor een besloten feest voor 150 mensen. Die avonden bleken een goed opstapje naar een heus muziekfestival, georganiseerd Ruiter, Nyhoff en Berrie Jansen. Het idee achter de avond: een losse, seventies-achtige sfeer met alleen live muziek. ‘Géén dj!’ verzekert Jansen aan de vooravond van de eerste editie. Opmerkelijk: het Witte Venne Festival wordt níet gesponsord. De drie vrienden willen een Woodstock-achtige sfeer, daar passen reclameborden niet bij vinden ze. ‘Dan wordt het een commercieel festival en dat willen we niet,’ aldus Jansen. Zaterdag 1 juli vindt de eerste editie plaats.

Nyhoff is de slotact van het feest dat hij zelf mede organiseert. ‘Ik had zin om weer in Heeten op te treden,’ aldus Nyhoff, die al 25 jaar actief is als muzikant. In de jaren negentig maakte de singer-songwriter furore met de band Prodigal Sons. Na een periode met minder succes maakte hij vijf jaar geleden zijn come-back als finalist van de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Sindsdien toert hij weer door het hele land, maar een optreden met band in Heeten bleef vooralsnog uit. Tot nu. Hij speelt op het Witte Venne Festival niet alleen eigen werk, maar ook klassiekers van bijvoorbeeld the Rolling Stones, Herman Brood en Bruce Springsteen.

In de line-up van het festival is Salland sowieso sterk vertegenwoordigd: New River Coalfield heeft ook z’n oorsprong in Heeten (de mannen hebben een voorliefde voor gitarengolf uit de jaren 90, dat is goed te horen) en Tricklebolt is de Sallandse formatie die vooral vuige Hammondrock maakt (denk: Led Zeppelin, Uriah Heep, dat werk). Op een kleiner podium, in een rustiger café-achtige setting in de schuur treedt het Ierse country-, folk- en rootsduo Branded op. ‘Ik heb ook ooms en tantes die willen komen,’ lacht Ruiter. ‘Zij willen gewoon met elkaar kunnen praten. Dat kan óók hier.’

‘Ik zou het leuk vinden als Heeten dit festival omarmt,’ zegt Nyhoff. Die wens heeft hij niet voor niks. De drie vrienden denken nu al na over een tweede editie – in 2018!

Witte Venne Festival, zaterdag 1 juli 20:00 uur, Witteveensweg 4, Heeten. Meer info: wittevenne.nl

Fotograaf: Gerard Vrakking

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.