denne tussen tafellaken en servet

“Hoe dan”, wilden ze weten, waarna ik ze uitgelegd heb dat dat al begon met in de luier poepen en plassen. “Dat hebben we jullie allemaal bij moeten brengen. En nog wekelijks vragen jullie links- of rechtsom wel advies.”

Dat ging er wel in. Dat ik mijn stinkende best moet doen al die social media te begrijpen, dat komt omdat het er in mijn leven bij gekomen is. En zo komt er nog dagelijks iets bij in hun leven waar ze even goed notie van moeten nemen, voordat ze het snappen.

Ik moest daar aan denken toen ik op Ribs&Blues naar de Golden Earring stond te luisteren (Mijn oren suizen nog, wat een onbenullige bak herrie zeg!). “Zijn al die nummers van hun zelf?” vroeg een knaap van 25 die naast me stond. “Ik ken ze allemaal.”

Ik strooide die uitspraak wat in de rondte en kreeg drie soorten reacties.
– Van jongeren die het geweldig vonden hoe hun ouders helemaal ‘uit hun plaat’ gingen op muziek waarvan ze amper wisten dat die bestond.
– Van ouderen, die de situatie heel herkenbaar vonden en met duimpjes en ;)-tekens aangaven dat ze er lol om hadden.
– Van een tussenliggende leeftijd die er behoefte aan hadden zowel mij als die jongeren op de hak te nemen wegens te jong en te oud.

Die laatste club leeft een beetje tussen tafellaken en servet. Te oud om nog jong te zijn en te jong om al oud te zijn. Aan het begin van een carriere én kleine kinderen thuis. Beginnend bierbuikje en niet zo’n strak kontje meer. Mensen die weten wat ze missen en geen idee hebben ze nog staat te wachten.

Een club die nog veel te leren heeft.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.