dalfser handbalster astrid uitslag gescout voor talentengroep

Beginnend bij de Talents kun je de weg naar het grote Oranje bewandelen. Vanuit jouw vereniging ga je naar een Handbalschool. De Carmel Handbalschool Salland had dit jaar 10 talentvolle dames afgevaardigd naar de scoutingsdagen. Vanuit de 13 Provinciale Handbalscholen zijn er 102 meisjes en 54 jongens aangemeld.

Op zaterdag 13 mei is de eerste scoutingdag geweest in het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Na drie trainingen is er onder het oog van 30 scouts en 10 trainers een selectie gemaakt van 25 jongens en 60 meisjes. Deze jongens en meisjes gingen door naar de tweede scouting, op zaterdag 20 mei in sportcentrum Triominos in Duiven. Tijdens deze dag speelden de talenten onderling een halve competitie.

Bij de geselecteerde jongens is de huidige Talents groep toegevoegd. De 35 scouts, 8 coaches en 8 scheidsrechters die bij deze dag aanwezig waren hebben de uiteindelijke selectie gemaakt van 31 meisjes en 35 jongens. De meisjes die zijn geselecteerd vormen het komende jaar de Meisje Talents selectie. De jongens die zijn geselecteerd vormen de heren Jong Jong Oranje.

Sinds dit seizoen krijgen bij Breedtesport Dalfsen de talenten vanaf de D-jeugd t/m de A-jeugd de mogelijkheid om 1x per week extra te trainen bij de breedtesport om met name de techniek te verbeteren. Breedtesport Handbal Dalfsen, maar ook Topsport Handbal Dalfsen, zijn blij dat er toekomstige beloften zijn.

Astrid speelt volgend jaar in A1, een team dat Topklasse gaat spelen tegen ploegen als de A1 van E&O Emmen en Borhave. Voorts blijft ze trainen bij de Carmel Handbalschool Salland in Raalte. In Overijssel zijn in totaal vijf meisjes gescout, de andere vier zijn van de handbalschool Twente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.