dadema krijgt eerste handreiking van provincie

Het boekwerk van bijna 100 bladzijden beschrijft de vaak innovatieve en vernieuwende werkwijze van achttien agrarische ondernemers in de hele provincie. Daaronder pluimvee- en melkveehouder Robert Nijkamp in Raalte, bekend van zijn Windstreekstal waar de uitreiking was, maar ook varkenshouder Coen Bosch in Heino, zijn collega’s van de familie Noordman in Lemelerveld en André Mulder, enkele jaren geleden nog melkveehouder in Wijthmen en nu succesvol met een zuivelfabriekje voor rauwe melkproducten in het Twentse De Lutte.

Maij koos voor de uitreiking voor Raalte omdat deze gemeente volgens haar met onder meer de Windstreekstal en Stöppelhaene symbool staat voor een goede agrarische toekomst. Burgemeester Dadema was blij dat voor de uitreiking van het eerste exemplaar zijn gemeente gekozen was. Hij roemde zowel het vernieuwende karakter van de Windstreekstal als de manier waarop de familie Nijkamp bij het hele proces van plannen maken en bouwen met de omwonenden is omgegaan; “En nu is het hier een icoon langs de weg Raalte-Deventer. Het is belangrijk voor ondernemers om te blijven innoveren en aandacht te hebben voor de omgeving.”

Ook Ben Haarman, de oostelijke LTO-voorzitter (en nu tijdelijk interim-voorzitter van LTO-Salland) was trots op de Windstreekstal. “Een schoolvoorbeeld van lef en innovatie. Met deze Handreiking zijn we blij, maar de volgende stap is natuurlijk hoe gemeenten er mee om zullen gaan. Daar krijg je als boer toch het eerst mee te maken. Ik hoop dat ze dit provinciebeleid 1 op 1 vertalen naar het gemeentelijke niveau. Dat geeft de agrarische ondernemer kansen, maar ook diens omgeving.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.