cursus digisterker werken met de e overheid in raalte

Deze cursus is geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met computers en internet en bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Raalte die beter willen leren werken met digitale loketten. In een groep van maximaal 6 personen wordt geleerd hoe je veilig om kunt gaan met vertrouwelijke gegevens. Er wordt ingegaan op het aanvragen en activeren van een DigiD, het aanvragen van een paspoort, bouwvergunning en uittreksel uit de Basisregistratie Persoonsgegevens. Andere thema’s zijn het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst, het zoeken naar vacatures op werk.nl en het vinden van informatie over de opbouw van AOW. Er wordt geleerd hoe gebruik te maken van overheid.nl en regelhulp.nl over zorg en sociale zekerheid. Een deel van de informatie is speciaal gericht op het digitaal zakendoen met de gemeente Raalte.

Praktische informatie
Het geheel beslaat vier ochtenden en wordt gegeven in de Bibliotheek in Raalte, in het Leer&Meer Plein, Passage 6. De cursus is gratis en voor het werkboek en de koffie/thee vragen wij een vergoeding van € 15,00 per persoon voor 4 lessen.

Op de volgende data zijn cursussen gepland in 2017, steeds van 9:30 – 11:30 uur in het Leer&Meer Plein van de Bibliotheek Raalte:

-donderdag 29 juni en 6, 13 en 20 juli
-donderdag 21 en 28 september en 5 en 12 oktober
-donderdag 2, 9, 16 en 23 november

Tijdens de eerste les wordt hulp geboden bij het aanmaken van een DigiD. Deelnemers ontvangen hier vooraf nog bericht over. Aanmelden kan bij de klantenservice in de Bibliotheek Raalte, Passage 6 of via digisterker@bibliotheeksalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.