burgemeester dadema op bezoek bij oudste inwoner van gemeente raalte

Agnes is geboren op een boerderij bij de Ganzepan in de gemeente Dalfsen. Ze was de vierde van de vijf dochters in het gezin. Haar gezondheid liet vroeger te wensen over maar ze kon goed leren en mocht daarom naar kostschool bij de nonnen in Denekamp. Agnes is de enige die nog leeft van de vijf.

In 1938 is ze getrouwd met Bertus Kempers en zijn samen een boerderij begonnen in Hessum (gemeente Dalfsen). Helaas bleef haar huwelijk kinderloos dit is een groot gemis voor haar geweest. Wel heeft ze heel veel kinderen van anderen in huis gehad.

In de oorlog (hongerwinter) hebben ze een lange tijd 3 kinderen uit Amsterdam in huis genomen. Met 2 van deze kinderen heeft ze lang contact onderhoud maar ze zijn onlangs overleden. Agnes is lange tijd voorzitster geweest van de vrouwenbond in Vilsteren maar ook heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan voor stichting Welvaar. Ze woont nu alweer lange tijd in een aanleunwoning van het Wooldhuis. De eerste jaren samen met haar man hij is ongeveer 8 jaar geleden overleden dit is een groot gemis voor haar. Tot voor kort volgde ze alle nieuws tv/krant op de voet. De laatste tijd wordt dit lastiger.

Ze voelde zich zeer vereerd en bleef herhalen dat ze maar niet begrijpt dat ze al 103 jaar is. Ze vertelde dat ze bij de geboorte bijna niets woog en eigenlijk maar een slim deerntje was en dat haar ouders twijfelde of ze het wel zou halen. Ze geniet nog en neemt nog deel aan de activiteiten. Daarbij is ze rolstoel afhankelijk. Zo was ze afgelopen vrijdag bij een optreden van Shantykoor De Bekezangers en die hebben haar toegezongen. Ze genoot.

Afgelopen zaterdag was het de hele dag bezoek voor haar van haar familie. Ze heeft helaas geen kinderen zegt ze maar hele goede en lieve zorgzame neven en nichten.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.