brett voorbehoud

Met pure whisky haal ik de avond niet.’ Ik zag twee verschillende schoenen, zonder veters. Hij frommelde een envelopje met witte en gele papiertjes uit zijn broekzak. ‘Wilt u mijn kaartje zien?’ Ik schudde mijn hoofd en vroeg: ‘Mag ik een foto maken van uw blikje?’ Hij stak zijn hand uit. Die was bruin en trilde. ‘Het is echt lekker hoor. Gaat u het ook drinken?’ Ik antwoordde laf: ‘Misschien wel.’

De trein rolde binnen. Ik stond op en legde mijn in aluminiumfolie verpakte brood naast hem neer. ‘Brood met passie van Albert Heino, roomboter en kaas uit Dalmsholte. Goed voor u!’

Hij leunde achterover. Als een goochelaar sloeg hij zijn colbertje open. Overal blikjes William Lawson’s met Ginger Ale. ‘Denk erom, mijnheer de machinist. Onder voorbehoud. Iedereen. U ook!’
Een rilling liep over mijn rug. Whisky met gemberbier. Bah!
Vieze zwerver.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.