bierfestival en streetlive uitgebreid met nieuw evenement

De voorbereidingen voor het nog naamloze evenement zijn sinds enkele weken gestart. Benny Poppe (Hotel de Zwaan) heeft namens de Horeca Raalte een kleine werkgroep verzameld. Daarin naast Raaltenaren als Frank van Rossum en René van Dijk ook Elly Raamsteeboers, een Luttenbergse ontwerpster en fotografe. Zij was onder meer betrokken bij de inrichting van café en zalen Spoolder in Luttenberg, barbershop Mooiman en de firma Elco in Raalte.

De komende tijd zal het programma nog gedetailleerd ingevuld gaan worden en wordt ook de naam gepresenteerd. Vast staat al dat het vrijdagavond 22 september begint en dan op zaterdag en zondag 23 en 24 september doorgaat. “Je kunt dit thema kunst en culinair heel breed uitwerken. Het kan een fietsroute door de streek zijn langs kunstwerken met begin- en eindpunt in Raalte, een wandeling door Raalte langs onbekende kunst, maar ook een grote expositie en workshops in het centrum van het dorp van en met kunstenaars. Wat dat betreft zijn geïnteresseerde kunstenaars bij ons nu al van harte welkom”, zo vertelt Frank van Rossum. “Het moet in ieder geval voor een groot publiek zijn met als verbindende thema kunst en culinair. Wat dat betreft past zowel het straattheaterfestival Streetlive als het Bierfestival er goed bij.”

Oude opzet
Het Bierfestival Raalte kende altijd een bijzondere opzet; deelnemers moesten met een stempelkaart langs de verschillende cafés in het centrum om daar een bijzonder biertje te proeven. Vorig jaar werd bij wijze van proef (letterlijk en figuurlijk) gekozen om alles centraal op de Markt te organiseren. Hoewel er veel deelnemers waren, is dit jaar weer voor de oude opzet gekozen. De horecabedrijven in het centrum zullen allemaal op zaterdag en zondag bijzondere biertjes aan de deelnemers aanbieden. Ook gaat het ROV op zondag allerlei kinderactiviteiten organiseren in het centrum.

Driehoek
Het nieuwe evenement rond kunst en culinair komt dus naast het festival ‘In de Smaak’ eerder in september. Die stap was volgens Benny Poppe nodig omdat er anders gedacht wordt door de organisatoren van In de Smaak over activiteiten in het centrum. “Voor ons gaat het om een echt publieksevenement dat in het centrum van Raalte gehouden wordt en waar veel mensen op af komen. Het centrum is voor ons de driehoek De Plas, Markt en Varkensmarkt, dat is altijd de basis geweest om vergunning aan te vragen en te krijgen. We wensen In de Smaak alle succes toe, maar konden het helaas niet eens worden over de door hen gekozen locatie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.