bewoners de scheper richten eigen ruimte het atrium in

Sabine Haarman, facilitair manager van ZGR, is opgetogen over het resultaat: “Onze bewoners hebben gekozen voor een prieeltje met verschillende mooie zitjes. Daarnaast hebben ze de perkjes rondom het gebouw onder handen genomen en verzorgen ze de nieuw aangelegde pluktuin. Daarmee is het Atrium nu een prachtige en gezellige plek voor al onze bewoners en hun gasten!”

De Scheper is een gezamenlijk initiatief van Woningstichting De Veste en Zorggroep Raalte (ZGR). Ouderen wonen hier zelfstandig in een beschutte omgeving. Bij een hulpvraag kunnen de bewoners gebruik maken van de zorgondersteuning die door Zorggroep Raalte (MIEN Zorg team) wordt geleverd Bij de opening van De Scheper eind 2014 beloofde Janine Gerardts-Godderij, bestuurder van De Veste, dat bewoners zelf het Atrium mochten inrichten. Ze hebben dat samen met ZGR voortvarend aangepakt. De bewoners zijn zo trots op ‘hun’ nieuwe Atrium en woonomgeving dat ze dit graag wilden delen. Daarom hebben ze samen met alle betrokkenen op dinsdag 20 juni j.l. tijdens een gezellige middag het nieuwe Atrium feestelijk in gebruik genomen.

Opening het Atrium
Harrie Blankenvoort, wijkconsulent bij De Veste tijdens de officiële opening van het nieuwe Atrium van De Scheper: “Het is heel bijzonder dat bewoners zelf de inrichting hebben opgepakt. Het geeft aan dat ze met een beetje ondersteuning prima zelf een deel van de regie over hun woonomgeving kunnen voeren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.