aanvliegroute lelystad brengt zweefvliegen lemelerveld in problemen

RTV Oost meldt dat ook het valschermvliegen op Teuge gaat last krijgen van de nieuwe routes voor Lelystad. Dijksma is daarover in gesprek met Teuge en Lemelerveld, maar laat in de brief weten dat er toch rekening moet worden gehouden met ‘beperkingen van de activiteiten’.

In het nieuwe ontwerp van de aanvliegroutes wordt ook bevestigd wat al eerder duidelijk was: de vliegtuigen zullen zolang mogelijk hoog blijven vliegen en een landing uiterlijk boven Zwolle-Zuid inzetten.

Dinsdagochtend werd al gesproken over het sluiten van vliegveld Teuge als de route zou worden zoals nu in het ontwerp staat. “Als de route zo blijft, gaan we failliet”, stelde directeur Meiltje de Groot van dat vliegveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.