aanleg glasvezel gestart in buitengebied lemelerveld

Lemelerveld hoort bij de gemeente Dalfsen, maar is door CIF meegenomen in de vraagbundelingscampagne van Salland. In Salland koos al meer dan 60% van de huishoudens in het buitengebied voor glasvezel. Daarom legt CIF hier nu glasvezel aan. Als in Vechtdal ook de benodigde 50% deelname wordt gehaald, zal CIF de rest van het buitengebied van Dalfsen (en Ommen en een deel van Zwolle) ook voorzien van glasvezel.

CIF is inmiddels gestart met de glasvezelcampagne in Vechtdal. Na vijf zeer drukbezochte informatieavonden is de campagne in volle gang. De eerste aanmeldingen komen binnen en het enthousiasme in het gebied is groot. Vechtdal Breedband is heel positief en is ervan overtuigd dat de benodigde 50% gehaald wordt voor 24 juli. Maar ook zij weten dat dit pas vaak in het laatste weekend gebeurd.

Gemeente blij
De wethouder Klaas Agricola is blij dat er glasvezel komt in de buitengebieden van Lemelerveld. Hij hoopt er natuurlijk op dat ook de rest van de gemeente Dalfsen (en Vechtdal) ontsloten gaat worden. “Glasvezel is van levensbelang voor de inwoners en bedrijven in het buitengebied. Voor gezinnen met kinderen, mensen die willen thuiswerken en voor agrarische en recreatieve ondernemers is glasvezel een voorwaarde om te kunnen functioneren en hun bedrijfsvoering te kunnen doen. Ook voor ouderen wordt het een steeds belangrijker middel om te communiceren.”

De aannemer VolkerWessels Telecom is gestart met de aanleg van glasvezel in Salland Noord. De verwachting is dat eind 2017 de werkzaamheden gereed zijn.

Meer info
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.