55plus zomerochtend bij de tippe

De organisatie is in handen van Vrienden van De Tippe, Fysiotherapeut Rolien van der Heijden, Tai Chi instructeur Anja Dam en Inge Prins van Sportbedrijf Raalte. “We willen dit jaar eens een nieuwe activiteit toevoegen en hebben bewust voor de doelgroep senioren gekozen. We gaan er altijd maar vanuit dat het zwembad alleen voor kinderen en ouders is. Maar er maken genoeg senioren gebruik van ons zwembad. Dan wordt het ook hoog tijd om ook daar een activiteit voor te organiseren”, vertelt Jan Datema van Vrienden van De Tippe.

“De insteek is heel laagdrempelig en nog gratis ook. De ochtend begint om 10.00 uur met ontvangst met koffie en iets lekkers en een korte uitleg over het programma. Daarna worden er twee groepen gemaakt die twee workshops van twintig minuten afwerken. De eerste groep gaat samen met Inge Prins en Rolien van der Heijden bewegen en valpreventie doen en de tweede groep volgt een workshop Tai Chi onder leiding van Anja Dam.”

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij de deelnemers zich door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen ontwikkelen naar een hoger niveau van gezondheid. Na deze twee activiteiten wordt de ochtend afgesloten met een drankje. Het programma duurt tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Wel graag opgave vooraf. Inschrijfformulieren liggen in het Dorpshuus, Bibliotheek Heino en bij Zwembad de Tippe. Ook mensen met een rolstoel of rollator zijn welkom. Gemakkelijk zittende kleding is wel aan te raden. Meer informatie is te vinden op staging2.vriendenvandetippe.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.