Home / archiefcentraal / zwolsestraat wordt fietsstraat

Vanaf 29 mei gaat de gemeente beginnen om de Zwolsestraat om te toveren naar een fietsstraat. Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute en waar auto’s of bussen te gast zijn. Dit is positief voor de verkeersveiligheid en het is ook belangrijk voor jonge sporters en scholieren van het Carmelcollege en Landstede. Dit najaar wordt begonnen met de parkeerplaatsen van Nieuw Tijenraan. De werkzaamheden sluiten mooi aan bij de bouw van Nieuw Tijenraan. Zo is het nieuwe sportcentrum vanaf de opening meteen goed bereikbaar.

zwolsestraat wordt fietsstraat

Vanaf 29 mei start aannemer Schagen Infra, die de aanbesteding heeft gewonnen, in opdracht van de gemeente Raalte met de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd en de verwachting is dat de fietsstraat begin augustus klaar is.

Bouwweg, tijdelijke parkeerplaatsen en omleiding fietsers
Om de overlast te beperken is in overleg met buren, bedrijven, verenigingen en scholen gekozen voor de meest gunstige uitvoeringsperiode. Het gebied blijft tijdens de uitvoering bereikbaar door de aanleg van een bouwweg vanaf de Ceintuurbaan. Ook wordt naast de bouwweg een tijdelijk parkeerterrein aangelegd op veld 7 van Rohda in verband met de parkeerdruk in het gebied. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad langs de N348 en het fietspad langs de Ceintuurbaan.

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Overijssel.

Lees ook

Roelof en Annie Roessink uit Dalfsen 65 jaar getrouwd

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente heeft vorige week dinsdag een bezoek gebracht aan Roelof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.