Home / archiefcentraal / wisselend succes koopman in nurnberg

wisselend succes koopman in nurnberg

Tijdens de tijdtrainingen op het circuit in de Eifel wist Koopman het startveld te domineren wat resulteerde in de polepositie en zelfvertrouwen. Bij de start van de eerste race kwam Koopman goed weg gevolgd door de eveneens voor het Pearl-Gebben Team uitkomende Finn De Bruin. Samen maakten ze er een mooie show van door diverse keren van plek te wisselen waarbij ze ruim afstand namen van de rest van het veld. De Bruin werd uiteindelijk met een verschil van 0,005 seconde als winnaar afgevlagd.

Na de start van de tweede race wist Koopman opnieuw de koppositie te pakken maar in de tweede bocht ging het mis, de motor werd razendsnel opgepakt waarna Koopman zijn weg kon vervolgen om uiteindelijk via een aantal snelle ronden alsnog op P4 binnen te komen.

Koopman: “Ik ging de laatste ronde van de eerste race aan de leiding, maar De Bruin had meer mazzel met een achterblijver, waardoor ik tweede werd. In de tweede race gleed direct na de start mijn achterwiel weg. Te koude band denk ik nu en daarom moet ik achteraf zijn met de 13 punten.”

In de tussenstand blijft Koopman aan de leiding met 83 punten, gevolgd door ’t Hoen en Overbeek met resp. 65 en 50 punt.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.