wil weerdmeester pannekoek weer terug in olst

Ze wilde na haar middelbare school graag naar de kunstacademie, maar daar stak haar vader een stokje voor. Daarna maakte ze carrière als chemisch analiste. In 1964 verhuisde zij van Olst naar Hengelo waar haar echtgenoot onderwijzer werd. Daar begon ze met een cursus tekenen bij de LOI.

In  1970 kreeg zij onverwacht de kans om echt te studeren.  Haar echtgenoot studeerde inmiddels aan een universiteit in de VS en omdat ze op Long Island woonden, kon ze de Famous Art School in New York bezoeken. Haar eerste expositie was in Roden (1976). Daarna exposeerde ze regelmatig in Nederland en ook eenmaal in Olst. In 1985 vestigde Wil zich in Orvelte, waar ze een eigen atelier heeft.  

Wil is een fijnschilder en haar werk is zeer veelzijdig: landschappen, dieren, bloemen, stillevens, maar ook schildert zij surrealistische werken en momenteel is zij bezig met, wat zij noemt, lyrisch abstract.  Wil geeft al 25 jaar les en heeft nog steeds zo’n zestig cursisten. Haar laatste grote expositie, in 2009, in het kader van de start van de Vuelte in Westerbork, kreeg landelijke belangstelling. Zie verder staging2.wilweerdmeester.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.