wedstrijdverslag pitch and putt golfbaan lemele

Het lot had beslist dat Jan Hekman uit Nijverdal en Jan Hekman uit Ommen met elkaar speelden deze ronde. De beide Hekman scoorden maar liefst tien birdies, ( twee slagen per hole) Ommer Jan op de holes, drie, vijf, zes, twaalf, zestien en hole achttien, Nijverdaller Jan op de holes, zes, twaalf, dertien en veertien. Door de waterpartij op hole vijftien raakte Nijverdaller Jan achterop en had een totaal score van 66 slagen.

Hans Strijkveen uit Raalte pakte deze ronde de negen punten voor het tussen klassement na een ronde van 56, en pakte ook weer de kop positie in het tussenklassement. Met 57 slagen waren de acht punten voor het tussen klassement voor Rik Ebben uit Nijverdal, een prachtig resultaat voor de Sushi restaurant houder. Boomkweker Gerrit Koggel uit Dalmsholte had ook 57 slagen nodig evenals Henri Duerink uit Lemele. Bij gelijke stand geven de holes tien tot en met achttien de doorslag voor de verdeling van de punten, maar alle drie de spelers hadden hier dertig slagen nodig. Dan geven de holes dertien tot en met achttien de doorslag, en Rik had hier 18 slagen nodig, Gerrit twintig en Henri tweeëntwintig.

Met een ronde van 61 voor Noël Shannon, Wim van der Linde en Theo Otten, een ronde 62 voor Maurice Wesdorp en een ronde 63 voor Wim Grondman kregen al deze spelers punten voor het tussen klassement strokeplay.

Hans Strijkveen gaat nu aan kop met 53 punten gevolgd door Noël Shannon met 51 en Henri Duerink met 42 punten.

Voor het stableford klassement ( rekening houdend met handicap, hcp) pakte Wim Grondman uit Lemele voor de derde achtereen volgende week de volledige tien punten door evenals Rik Ebben 41 stableford punten te scoren. Met 39 stableford punten voor Jan Hekman uit Ommen waren dit de enige spelers die deze week hun hcp naar beneden speelden. Wim Grondman van 13.6 naar 13.1 en Rik Ebben van 7.5 naar 7.0 Jan Hekman uit Ommen van 0.7 naar 0.4.

Door de hcp verrekening voor stableford betekend dus in bovenstaand dat Wim Grondman 13 slagen meer nodig mag hebben over de achttien holes dan Jan Hekman voor het zelfde aantal stableford punten.

Tussenstand Stableford na zes ronden, Wim Grondman op kop met 39 punten, gevolgd door Maurice Wesdorp met 36 en Hans Timmerman met 32 punten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.