vrijheidslunch voor leerlingen van de klimboom in boskamp

“Zelf vind ik het erg belangrijk dat iedereen zich bewust is van de waarde van vrijheid”, licht de 13-jarige Ainhoa toe. “Ik voelde me dan ook erg vereerd toen ik gevraagd werd om dit jaar ambassadeur voor de vrijheid van de gemeente Olst-Wijhe te zijn. Samen met Daphne Ligthart heb ik een speciale cursusdag gehad waarin veel aandacht was voor de tweede wereldoorlog. Dat zette me aan het nadenken over het belang van vrijheid. Eén van de taken die we als ambassadeurs hebben opgepakt was het organiseren van een vrijheidslunch. Ook Emma en Sophie Pieters hebben hieraan meegeholpen. Met deze lunch wilden we kinderen er bewust van laten worden hoe belangrijk vrijheid is. Daarom nodigden we voor de lunch mensen uit die oorlog hebben meegemaakt. Natuurlijk weten kinderen best dat er landen zijn waar oorlog is of mensenrechten geschonden worden. Maar wanneer mensen hierover uit eigen ervaring vertellen is dat heel anders dan wanneer je er iets over leest of op de televisie ziet.”

Aan de speciale vrijheidslunch mochten leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Klimboom meedoen. Naast de leerlingen waren drie Syrische vluchtelingen aanwezig en drie bewoners van de Boskamp die de tweede wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. Deze bijzondere mix van volwassenen die uit eigen ervaring weten hoe belangrijk vrede en vrijheid is, met kinderen die ervoor openstaan hierover te leren zorgde voor een mooie dynamiek. Er ontstonden boeiende gesprekken tussen jong en oud, waarbij voor iedereen de waarde van vrijheid herkend en erkend werd.

“Ik vond de lunch een groot succes”, vertelt Ainhoa. “De leerlingen van de Klimboom luisterden geboeid en stelden goede vragen. Ik denk dat de lunch er zeker aan heeft bijgedragen dat deze leerlingen zich nu nog meer realiseren hoe fijn het is dat wij in een land wonen waar vrijheid en democratie bestaat.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.