voorverkoop lemelerveldse gay pride van start

Initiatiefnemers Thijs Mars, Karijn Lodewijks en Lynn Kleinlugtenbeld hebben inmiddels Stichting Make me Pride opgericht, die als kapstok zal fungeren voor het feest. En dat terwijl het eind vorig jaar allemaal nog begon als een grap. Thijs en Karijn zaten bij elkaar op de bank en waren aan de praat over de Gay Pride in Amsterdam. “Daar wilden we graag een keertje naar toe, maar het kwam er maar niet van. Verplichtingen, werk, tijd, afstand… ‘Dan moeten we er maar eentje in Lemelerveld organiseren’, zo zeiden we. Niet al te serieus bedoeld.

Voor de gein hebben we die avond nog een Facebook-eventpagina aangemaakt. Maar daarna kwamen ineens allemaal enthousiaste reacties.” En dus besloten de twee, die later ook Lynn erbij vroegen, om in het diepe te springen. Een oproep tot ondersteuning in de media leidde vervolgens tot tal van reacties.

“Er is sindsdien veel gebeurd”, stelt Thijs. “Naar aanleiding van artikelen in de krant zijn we zelfs op 3FM geweest. We hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente en we zijn druk aan het overleggen. De plannen om ook het kanaal bij de feestdag te betrekken hebben we los gelaten. Dat werd te lastig. Op dit moment hebben we nog geen vergunning, maar we vertrouwen er eigenlijk op dat die er komt. In overleg met de gemeente zijn we wél alvast begonnen met de kaartverkoop. Want dat is natuurlijk voor ons een graadmeter. We hebben heel veel enthousiaste reacties gehad, maar gaan de mensen ook kaarten kopen? Gelukkig lijkt het erop dat dat wel het geval is. We hebben al bijna vierhonderd verkocht.”

Hooibalen
Thijs, Karijn en Lynn willen een laagdrempelig feest bieden. Niet alleen voor de LGBT-gemeenschap, maar voor iedereen. “We zijn zelfs aan het bekijken of we het mogelijk kunnen maken om huwelijken te voltrekken op het terrein. Als het niet lukt, gaan we een ludiek alternatief bieden. En er komt een speciale hoek voor speeddates. Daarnaast hebben we een aantal travestieten en hebben we een grote rodeopiemel. Maar het moet allemaal niet té overdreven worden. Maar het moet verder niet over the top zijn. Wat vooral belangrijk is, is dat je die dag jezelf moet kunnen zijn. We willen de dag ook een oostelijk tintje geven. Hooibalen met roze kleedjes. Een verkiezing van de mooiste regenlaars, dat soort dingen.”

En ja, zo’n dag is nodig, benadrukt Thijs nog maar eens. “Op een stuk over onze plannen op RTV Oost stonden ook heel veel negatieve reacties. Is dat allemaal nodig? Het is toch allang geaccepteerd. Maar kijk naar wat er onlangs in Arnhem is gebeurd. (Daar werd een hand-in-hand lopend homostel aangevallen met een betonschaar, redactie). Weet je, we maken ons niet druk om die negatieve reacties. Er zijn nog steeds veel jonge gays die zich niet durven te outen. Dat zegt genoeg!” Toch benadrukt hij dat het niet zo’n wuft feest zal worden als op de wat meer extremere boten van de Gay Pride. “Als mensen bij ons zo over the top willen, vinden we dat echt geen enkel probleem. Dat moet kunnen. Iedereen mag zijn zoals-ie is. Maar dat is maar een deel van de LGBT-gemeenschap. Wij gaan voor een chill en gezellig feest.”

Mijlpaal
Wat de horeca betreft, hebben de drie initiatiefnemers een deal gesloten met Reimink in Lemelerveld. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die een bedrag sponsoren en hebben diverse vrijwilligers zich spontaan aangediend. “Maar daar zijn we er nog niet mee. We hebben subsidie aangevraagd. En met de kaartverkoop, we hopen op minimaal 2000 man, moeten we een heel eind kunnen komen, zo hopen we!”

Thijs is nog steeds een beetje verbluft over alle bijval die het initiatief kreeg. “Mensen waren verbaasd dat wij dat durfden te organiseren. Vonden het mooi dat zoiets ook in Lemelerveld kan. En voor ons zelf is het ook een mijlpaal als het allemaal lukt. We hadden tot een paar maand geleden geen van allen organisatorische ervaring.”

De eerste vijfhonderd kaarten (voor de early birds) kosten 10 euro. Daarna 15 euro. Op het programma staan onder andere optredens van Steff Da Campo featuring Guido Mo (dance met live viool), DJ Mancow featuring Björn Herbst en coverband Hot Town. Het programma duurt van 16.00 tot 01.00 uur. Zie verder: staging2.facebook.com/lemelerveldsegaypride.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.