verkeersveiligheid op de n35 tussen wijthmen en nijverdal wordt verbeterd

In de afgelopen maanden zijn samen met belanghebbenden de voorgestelde veiligheidsmaatregelen uitgewerkt in varianten. Deze varianten worden met belanghebbenden verwerkt in een ontwerp. Om het ontwerp in de omgeving in te kunnen passen is het noodzakelijk om voorafgaand voorbereidende onderzoeken uit te voeren, zoals een flora- en faunaonderzoek.

Flora- en faunaonderzoek
Voor het uitvoeren van het flora- en faunaonderzoek zoeken de onderzoekers met verrekijkers naar broednesten en eekhoorns in de berm, op de parallelweg of het fietspad. De onderzoekers hebben veiligheidskleding aan. Het onderzoek vindt in mei plaats, omdat dit het moment is dat vogels broeden. Ook vindt er onderzoek plaats naar vleermuizen. Dat vindt plaats tussen mei tot en met het najaar gedurende de avond en nacht. In deze periode worden de vliegroutes, de kraamplekken en de overwinteringsplekken in kaart gebracht. Onderzoekers dragen veiligheidskleding en gebruiken zo nodig zaklampen.

Uitwerking varianten naar voorlopig ontwerp
De samenwerkingspartners werken de voorgestelde varianten verder in detail uit. Hiervoor zijn diverse voorbereidende onderzoeken nodig, zoals het in kaart brengen van kabels en leidingen, grondonderzoek en het flora- en faunaonderzoek. Binnenkort wordt een ingenieursbureau geselecteerd dat later dit jaar een voorlopig ontwerp oplevert. Belanghebbenden worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar bij de uitwerking van het voorlopig ontwerp betrokken.

Doorlooptijd wettelijke procedures
Voordat de veiligheidsmaatregelen kunnen worden uitgevoerd, wordt een aantal wettelijke procedures doorlopen. Zo moeten voor een aantal ontwerpen de bestemmingsplannen worden gewijzigd en moeten verkeersbesluiten worden genomen. Hierop kunnen belanghebbenden zienswijzen, bezwaar en beroep indienen. Om op tijd de procedure te kunnen starten is het noodzakelijk om alle noodzakelijke onderzoeken van te voren uit te voeren. Daarom starten de partners in deze fase met de voorbereidende onderzoeken.

Gezamenlijke aanpak
Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen willen de verkeersveiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal verbeteren. Daarnaast zijn de doorstroming op de weg en de leefbaarheid in de omgeving een belangrijk aandachtspunt. Rijkswaterstaat en de gemeenten voeren de maatregelen uit.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het project kijk op ww.n35wijthmennijverdal.nl

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.