twintig jaar fietstochten vanuit middel

Voordat Middel startte met deze fietstochten werden die in de jaren ‘80 en begin 90 gezamenlijk door de buurtdorpen Den Nul, Elshof en Middel georganiseerd. Door gebrek aan belangstelling stierf dat echter een stille dood. Voor Agnes Lieferink en Frans Roddeman was dat onacceptabel. Zij namen tijdens een vergadering van het buurthuis Middel het initiatief om zelf fietstochten te organiseren. Een initiatief dat in 1997 gelijk aansloeg. Mede door het fraaie weer gingen 118 fietser op pad. Heel wat meer dan waarop de organisatie had gerekend. Rennen en vliegen dus. Met talrijke thermoskannen koffie en in allerijl aangerukte broodjes kreeg toch iedereen zijn lunch.

Erika en Wim Roddeman en Herman Schoorlemmer, vrijwilligers van het eerste uur, hebben in loop der jaren samen met een groot aantal vrijwilligers de organisatie stukje voor stukje uit weten te bouwen. Door de jaren heen is er veel veranderd, heden ten dage beschikt de organisatie over een aantal tenten en bak- en warmhoudapparatuur. Maar wat door jaren heen niet is veranderd is de sfeer. Een vaste, maar wel ouder wordende groep deelnemers is bij elke tocht paraat, maar de organisatoren zien toch ook elk jaar weer nieuwe gezichten aan zich voorbijtrekken.

De reeks fietstochten kende in 2001 een onderbreking vanwege de toen heersende MKZ, terwijl in 2002 een stevige storm de deelnemers teisterde, slechts een klein aantal fietsers had de moed om aan een barre tocht te beginnen. De tocht van 2004 staat ook bij menigeen in het geheugen gegriefd omdat door het bar slechte weer de deelnemers als verzopen katten terugkwamen in het Buurthuis.

Om aan deze jubileum fietstocht te kunnen deelnemen, dient men zich voor vrijdag 2 juni 2017 op te geven op tel. 0570-563702 of op mob. 06-57051445 (ook voor informatie). Vermeld daarbij ook hoe laat u wenst te vertrekken. Starten kan vanaf 9.00 uur (bij het Buurthuis Middel).

Voor de deelnemers uit het verleden, die niet meer zover kunnen fietsen, maar toch de sfeer willen proeven, biedt de organisatie de mogelijkheid om op 5 juni met de auto naar de lunchplaats te gaan. Op het rustpunt bij Erve Oostermaet in Lettele zal Magic Herman samen met Jur diverse malen een voorstelling verzorgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.