twee wereldrecords gebroken in sporthal heeten

Walraven brak woensdag eerst het wereldrecord Basketbal Dribble. Deze stond al zeven jaar op naam van een Nepalees, die 444 dribbels haalde in een minuut tijd. Walraven verpulverde die score, door maar liefst 609 keer te stuiteren in een minuut tijd. Een gemiddelde van 10,1 dribbels per seconde.

“Het leek mij erg leuk om het dribbelrecord te verbreken”, laat Walraven weten. “Het is tevens een stukje promotie voor de voetbalschool die ik binnenkort open in Raalte. Ik moest dit keer wel een andere camera gebruiken dan tijdens mijn vorige goedgekeurde pogingen. Een GoPro Hero 5. Deze heeft een veel hogere framerate per seconde zodat ik slomotion kan toevoegen zonder dat de beelden wazig en streperig worden.”

Freestyle Voetbal
Woensdagmiddag brak Walraven nog een tweede wereldrecord. Die van meeste aanrakingen van een voetbal met de schenen in een minuut tijd. Deze stond op naam van voormalig wereld- en Europees kampioen Freestyle Voetbal, John Farnworth (232). Ook dit record staat nu op naam van Walraven, die het aanscherpte tot 275. Walraven: “Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar ik ben de mensen dankbaar die mij erbij hebben geholpen. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

De documenten worden binnenkort naar Guinness world records opgestuurd, waar ze beoordeeld worden. Dan zal duidelijk worden of de poging geldig is. Walraven heeft er alle vertrouwen in. “Inmiddels heb ik vijf pogingen gedaan en vijf zijn er goedgekeurd. Al blijft het natuurlijk wel spannend.”

Kijk voor meer infomatie op de site van Leon Walraven.

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/r9TsJZYuS3U”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.