twee projecten in salland van start door hulp van eu

Het project Salland Boert en Eet Bewust ontvangt € 90.098 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte).

Het project Duurzaam zwembad Heeten ontvangt € 95.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte).

De projecten dragen bij aan een vitaal Salland. Eind vorig jaar ontvingen al vier andere projecten een bijdrage. Salland is eind 2015 opnieuw geselecteerd als ‘Leadergebied’ en kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. Drie nieuwe projecten zijn goedgekeurd en kunnen nu van start. 

Salland Boert en Eet Bewust
Boeren en tuinders werken met consumenten aan het zichtbaar maken en ontwikkelen van hun bedrijven als maatschappelijk verantwoorde en transparante ondernemingen, waar de samenleving trots op is. De gecertificeerde boeren gaan in gesprek met burgers en organisaties over wat ze doen en waar ze voor staan. De boer kan zo inspelen op de samenleving en er ontstaat wederzijds waardering. De eerste vijftig boeren hebben zich al aangemeld voor dit initiatief van Stichting Ontwikkeling en Uitvoering Salland.

 

Duurzaam zwembad Heeten
Het buitenzwembad in Heeten draait 100% op vrijwilligers. Deze ontmoetingsplek is belangrijk voor de sociale binding in Heeten en omgeving en kan met de Leaderbijdrage een grotere variatie aan activiteiten aanbieden. Door duurzaamheidsmaatregelen te treffen, wordt het zwembad het eerste energie neutrale buitenbad. Zo blijft het toegangskaartje betaalbaar voor iedereen.

Voor meer informatie kunt u kijken op: staging2.dekrachtvansalland.nl 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.