tip van het energieloket dicht de kieren

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zijn komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Een kier? Waar dan!
Een kier verwacht je misschien bij ramen of deuren, die hoeven maar heel iets krom te trekken en je hebt een tochtgat. Met die hoge deuren in de huidige nieuwbouw loop je nog grotere kans. Maar bedenk ook dat het kan tochten bij de brievenbus, in de meterkast of op andere plekken waar leidingen de grond in gaan (onder de keuken), op plekken waar een stopcontactdoos zit. Ook op de overgang van muur naar dak kunnen kieren zitten. Of op de overgang van muur naar kozijn: dan tocht het niet ín het kozijn, maar lángs het kozijn.

De energievakmannen van Energieloket Salland kunnen je de kieren heel makkelijk aanwijzen. Ze hebben een camera waarmee ze de plekken waar de warmte het huis uit vliegt, precies vast kunnen leggen.

De kier dichten
Als je kier gevonden hebt, ligt het aan de grootte ervan, hoe je hem dicht. In doe het zelf-zaken hebben veel verschillende oplossingen. Kit, pur, tochtstrips, op internet en bij de vakman kun je daar makkelijk info over inwinnen. Een van onze vakmannen adviseerde recent een kier tussen kozijn en muur vol te stoppen met vlaswol. Dat is een natuurlijk product en isoleert als de beste. Je kunt het in de kieren prikken met een schroevendraaier of breinaald, latje er overheen en klaar is Kees.

Frisse binnenlucht is overigens gezond. En een goed vochtgehalte van de lucht ook. Want je verwarmt feitelijk niet de lucht in je huis, maar het vocht dat er in zit. Met te weinig vocht is dat dus moeilijk. Met te veel vocht is dat kostbaar. Je moet je huis dus niet potdicht maken. Maar ventileren kun je beter regelen via een goed ventilatiesyseem in plaats van via kieren.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.