tip van energieloket salland subsidie op zonneboiler

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

De subsidie – lees er hier alles over – kan oplopen tot 2000 euro. Een vierpersoonhuishouden zou er een moeten hebben van zo’n 3000 euro, een derde daarvan krijg je vergoed. Omdat je energierekening naar beneden gaat, betaalt de zonneboiler zich op termijn terug.

Je hebt zonnepanelen en zonneboilers. Een paneel wekt elektriciteit op die je gewoon kunt gebruiken. Een zonneboiler laat water door een spiraalachtig systeem lopen dat lekker veel in de zon ligt. Dat water warmt op en wordt bewaard in een heel goed geïsoleerde boiler.

Dat warme water kun je gebruiken voor de verwarming, maar eventueel ook voor tapwater. Er zijn zelfs (vaat-)wasmachines op de markt die warm water aftappen. De machine hoeft dat dan zelf niet meer op temperatuur te brengen.

Voordeel van deze manier van verwarmen is dat het een traag proces is. De zonneboiler neemt lekker de tijd zijn watervoorraad op temperatuur te krijgen, waardoor de energiekosten heel laag zijn.

Gratis energiescan
Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.