tip van energieloket salland de was en de wasmachine

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Nu zul je zeggen 25 euro in een jaar, moet ik daarvoor iedere keer dat ik een wasbeurt doe, op de temperatuur letten? Er zijn meer redenen daar ‘ja’ op te antwoorden.
– nu moet je ook al bij iedere wasbeurt op de temperatuur letten.
– te warm wassen komt de levensduur van je kleding niet ten goede.
– de huidige wasmiddelen doen hun werk heel goed op lagere temperaturen dan vroeger.
– en 25 euro weinig? Ga dan eens op de markt staan en geef het weg aan de eerste de beste passant. Gewoon weggeven. Dan is het toch ineens wel een bedragje hè?

Een stapje verder is kijken hoeveel stroom jouw wasmachine gebruikt. Een vertegenwoordiger van Bosch-Siemens heeft tijdens een presentatie in Het Natuurlijk Huus eens doorberekend dat als heel Nederland nu zijn wasmachine, vaatwasmachine, koelkast en afzuigkap zou vervangen voor een nieuwe, dat het stroomverbruik op die apparaten landelijk dan met 50% zou afnemen.

Misschien is dat reden voor woningstichtingen die apparaten als onderdeel van de huur mee te nemen? Dan leasen de huurders de altijd nieuws apparatuur. Hebben alle partijen voordeel bij. En het milieu natuurlijk ook.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.