studenten raalte volgen les in voormalige tbs kliniek balkbrug

CTP staat voor Centrum voor Transculturele Psychiatrie. Veldzicht is een voormalige tbs-kliniek waar tegenwoordig vooral vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek verblijven. De MZ-studenten kregen les over het werken in een gesloten instelling en maakten kennis met patiënten die aan hen hun kamer lieten zien en vertelden over hun verblijf in Veldzicht en over hun mogelijke terugkeer naar het land van herkomst.

Mooie combinatie
Dieter Kosters, docent Maatschappelijke Zorg en Jeugdzorg bij Landstede MBO Raalte werkte de afgelopen dertien jaar zelf bij CTP Veldzicht en doet dat nog steeds één dag per week. Hij kwam op het idee om het een en het ander te combineren: “De interesse van studenten in strafrecht, conflicthantering en omgang met tbs’ers is groot. De beleving en de voorbeelden in de praktijk zorgden voor gespreksonderwerpen en boeiende lessen.”

Beter beeld
Ongeveer 65 eerste- en tweedejaars studenten MZ hebben de afgelopen tijd kennis gemaakt met CTP Veldzicht, met als ‘uitvalsbasis’ dus Afdeling 3, waar momenteel geen patiënten verblijven. Een van de studenten, Maud Ruiterkamp (17) uit Raalte, geeft aan waarom haar dat goed is bevallen: “We kunnen een hele periode praten over de theorie van de psychiatrie en wat het werk inhoudt. Maar nu heb ik een veel beter beeld van de omgeving en heb ik in de praktijk ervaren wat werken in de gesloten psychiatrie betekent.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.